»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Tom Cruise i kikkerten til Tarantinos seriøst ombejlede »ikke Charles Manson«-film  

Tom Cruise i kikkerten til Tarantinos seriøst ombejlede »ikke Charles Manson«-film  
Quentin Tarantino

Der er ikke mange filmskabere, der har en kommerciel såvel som kritisk slagkraft, som kan få studiebosserne til at forsøge at overgå hinanden for at arbejde med dem. Men Quentin Tarantino er ikke som de fleste filmskabere. Efter at havde tilbragt hele sin karriere i samarbejde med Harvey Weinstein er instruktøren nu fri på markedet med sin næste film – som muligvis ikke er, hvad vi troede, den var.

»Det er ikke Charles Manson, det er 1969« siger Quentin Tarantino om sin kommende film ifølge Indiewire.

Filmen vil centrere sig om de berygtede Manson-mord, men efter sigende vil sektlederen Charles Manson som karakter ikke have en fremtrædende rolle. Tarantino får det til at lyde, som om filmen vil handle mere om stemningen i den pågældende æra.

Uanset hvad er Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Margot Robbie, Samuel L. Jackson og Leonardo DiCaprio alle i puljen til en rolle, hvor et endnu et navn fra Hollywoods øverste række er tilføjet. Ifølge Deadline er selveste Tom Cruise op til overvejelse til en af de to mandlige hovedroller.

Den unavngivne film og det potentielle stjernecast bliver i øjeblikket udbudt til alle de store studier, men er nu tilsyneladende nede på tre potentielle kandidater – Paramount, Sony og Warner Bros. – og de bukker alle sammen forover for at få filmmesteren om bord. Variety skriver, at studierne er gået all in i håb om, at filmen lander hos netop dem.

Da Tarantino ankom til parkeringspladsen hos Warner Bros., fandt han således den cirkulære indgang foran administrationsbygningen prydet med biler fra slutningen af 1960’erne. Warner Bros.-logoet fra 1969 var ligeledes sat op uden for studiet, og konferencelokalet var udstyret med vintagemøbler fra æraen samt falske plakater til filmen.

For ikke at blive udspillet lavede Sony en multimediepræsentation, der fremlagde, hvordan de ville håndtere udgivelsen af filmen og fremhævede, hvad de så som deres konkurrencemæssige fordele. Studiechefen Tim Rothman brugte sin tid foran Tarantino til at tale Sonys marketingteam op og tage instruktøren gennem de bestræbelser, som studiet har gennemgået i de senere år for at styrke sin internationale profil. Han understregede, at Sony kunne hjælpe filmen til at lykkes på det svære amerikanske box office-marked såvel som internationalt.

Den afsluttende spurt er sat ind hos de store Hollywood-studier i håbet om at efterleve Tarantinos store krav. Hans seneste film ‘The Hateful Eight’ kostede 55 millioner dollars og floppede finansielt. Alligevel skulle instruktøren have forlangt, at studierne skrev under på, at de var villige til at give instruktøren minimum 100 millioner dollars at lege for på sin næste film.

Læs også: Leonardo DiCaprio i spil som Charles Manson i Tarantinos næste film

Advertisement