Zentropa forbyder nu klask i numsen på arbejdspladsen

Jens Albinus og Iben Hjejle har (konsensuel) sex på kontoret i Lars von Triers 'Direktøren for det hele', der blev produceret af Zentropa.

I kølvandet på Harvey Weinstein-skandalen og filmanmelder Nanna Frank Rasmussens anklage mod Peter Aalbæk Jensen, der for en række år siden klaskede Rasmussen i numsen til en branchefest, har Zentropa-producentens adfærd været et stort diskussionsemne i de danske medier. Særligt efter at manden selv udtalte, at han var »fløjtende ligeglad«.

Peter Aalbæks udtalelser om, at han klasker folk i numsen efter forgodtbefindende, har fået Zentropas svenske samarbejdspartner Film i Väst til at kræve, at Aalbæk ikke længere skulle fungere som producent på Zentropa-film, heriblandt Lars von Triers film, som svenskerne altid støtter. Det efterkom  Zentropa, og nu har selskabets ledelse udsendt en pressemeddelelse, der lægger op til en forandring af den i mange år meget omdiskuterede virksomhedeskultur. Ledelsen vil blandt andet indgå i dialog med sine ansatte, så ingen for fremtiden oplever en krænkelseskultur.

»Det skal ikke være en kultur på Zentropa at give eller modtage klask som belønning eller straf, uanset om det, for alle parter, opleves som sjovt. Virksomhedskulturen på Zentropa skal også fremover være farverig og alternativ, men vi ønsker ikke at krænke nogen og vil gennem dialog med alle ansatte opfodre til en åbenhed om egne og andres grænser og behov, så vi sammen kan skabe en rummelig arbejdsplads. Vi ønsker at fortsætte Zentropas ånd i respekt for individet«, skriver Zentropa i pressemeddelelsen underskrevet af selskabets ledelse: Anders Kjærhauge, Rikke Ennis, Sisse Graum Jørgensen og Louise Vesth (Peter Aalbæk trådte selv ud af ledelsen for flere år siden).

»Vi har alle et ansvar, og det vil vi være mere tydelige omkring«, afrundes erklæringen.

Læs også: Zentropa-boss Peter Aalbæk Jensen trækker sig tilbage – næsten

Mest læste

Verdens mest oversete serier #4: Nyligt afsluttet spionserie tilhører samme liga som ’Breaking Bad’ og ’The Sopranos’
Street style: Afslappet sommerstil på Musik i Lejet
'Vikings' sæson fem får premieredato og trailer – med danske Alex Høgh Andersen i front
Debatten om Scarlett Johanssons transrolle er ærgerligt reaktionær – og misser en vigtig pointe
Verdens mest oversete serier #3: »Jeg sagde farvel til familien Braverman i en pøl af tårer«
Vi kårer: Halvårets 15 bedste udenlandske sange
Timothée Chalamet forvandles til klassiske kunstværker – og det er lige så fantastisk, som det lyder
Dumbledore og Grindelwald er på kollisionskurs i første fulde trailer til 'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser'
16-årigt filmtalent med klart budskab til vennerne: Vælg kreativitet frem for kriminalitet
Første trailer til 'Glass' med Samuel L. Jackson, Bruce Willis og James McAvoy lover superhelteforening, som vi aldrig har set det før