Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Den historiske Oscar-indikator The Black List har udpeget årets mest vellidte manuskripter

Den historiske Oscar-indikator The Black List har udpeget årets mest vellidte manuskripter
'Arrival' var blandt de manuskripter, der i en tid figurerede på de uforløste Black List-manuskripter.

The Black List er Hollywoods hellige gral over morgendagens potentielle Oscar-manuskripter. Hvert år sammensætter siden en liste over de mest vellidte Hollywood-manuskripter fra året der gik, som endnu ikke er påbegyndt produktion.

Igennem tidens løb er mere end 325 Black List-manuskripter siden blevet produceret og har indtjent op mod 26 milliarder dollars verden over. Black List-film har vundet over 50 Oscar-statuetter – blandt andet fire af de sidste ni for bedste film.

‘Spotlight’, ‘Whiplash’, ‘Argo’, ‘Arrival’ og ‘Manchester by the Sea’ er blot få titler, der har figureret på tidligere Black Lists.

Årets liste tæller 76 manuskripter, hvoraf næsten halvdelen af dem har kvinder i hovedrollerne eller er skrevet af kvinder. Manuskripterne er udpeget af 275 prominente filmfolk.

Øverst på listen ligger Matthew og Ryan Firpos ‘Ruin’, der følger en navneløs, tidligere nazi-kaptajn, der i kølvandet på Anden Verdenskrig skal bøde for sine forbrydelse ved at opspore og dræbe de overlevende medlemmer af sin SS-dødspatrulje.

Dette års udgave af Black List er særlig, da der har været en markant stigning i manuskripter om og af kvinder, fortæller Black List-grundlæggeren Franklin Leonard i en pressemeddelelse:

»Jeg er særligt begejstret for den signifikante stigning i inklusion og diversitet, der er på årets liste. Der var mere end dobbelt så mange manuskripter skrevet af kvinder (25) i år sammenlignet med vores gennemsnit (12) og mere end dobbelt så mange manuskripter – baseret på en logline – der havde en kvindelig hovedrolle (34 mod 16). Nu får vi se, om trenden vil fortsætte på fremtidens Black Lister og i biograferne«, udtaler Franklin Leonard.

Den fulde liste over årets manuskripter kan findes her.

Soundvenue præsenterer: Paul Thomas Andersons mesterlige gennembrud ved sjælden biografvisning 14. december – 20 års-jubilæum på ‘Boogie Nights’

Læs også: Historie om unge Madonna topper årets Black List – se alle årets glemte manuskripter her