Gadekunstnere hænger Meryl Streep ud som tavs Weinstein-medløber i Los Angeles

Gadekunstnere hænger Meryl Streep ud som tavs Weinstein-medløber i Los Angeles
Harvey Weinstein og Meryl Streep i 2012.
Foto: Kevin Winter/Getty Images

Hvis Harvey Weinstein og kødranden af magtfulde krænkere er symptomet, så er filmbranchens kollektive stiltien om problemet sygdommen – og i høj grad den, der skal behandles. Netop derfor er en stor Hollywood-skikkelse som Meryl Streeps kendskab til Harvey Weinsteins ugerninger blevet et springende punkt i MeToo-sagens efterspil.

Nu har anonyme gadekunstnere givet sine to cent i sagen i form af sort/hvide-plakater af Streep og Harvey Weinstein, hvor Streeps øjne er dækket af en rød Supreme-lignende bjælke med teksten »She knew«. De er blevet plastret op forskellige steder i Los Angeles’ gader.

Det er lidt svært at vurdere, hvad der har motiveret afsenderne bag den anonyme smædekampagne. I hvert fald er hashtagget #SheKnew hastigt ved at blive overtaget af Donald Trump-støtter (der som bekendt havde et horn i siden på Streep sidste år, da hun i en takketale talte dunder mod præsidenten).

Meryl Streeps ansvar blev (igen) aktuelt, da en af sagens first responders Rose McGowan sendte en uforbeholden bredside til Meryl Streep og de øvrige kvindelige Golden Globe-nominerede kvinder, der som en stiltiende protest har besluttet sig for at deltage i prisuddelingen klædt i sort.

»Skuespillerinder som Meryl Streep, der gladeligt arbejdede for svine-monsteret, går i sorte kjoler til Golden Globes i en tavs protest. Jeres stilhed er problemet. I accepterer en falsk pris uden tøven og fører ikke til nogen reel forandring. Jeg foragter jeres hykleri«, skrev McGowan i et tweet.

Meryl Streep tog til genmæle i et langt åbent brev til McGowan, hvor hun gang på gang understreger, at hun intet kendte til Weinsteins misbrug, selvom hun har arbejdet tæt sammen med ham i årevis.

Meryl Streep kaldte slet og ret Harvey Weinstein for »gud« i sin takketale til Golden Globes i 2012, så der er ingen tvivl om, at hendes karriere har været dybt influeret af ham og Miramax. Efter Weinsteins systematiske magtmisbrug kom frem, har hun dog brugt en del krudt på at lufte sin afstandstagen – blandt andet i et eksklusivt interview med modemogulen Anna Wintour.

Det er ikke nok og det klinger hult, mener McGowan og nu også gadekunstnere fra Los Angeles. Og det bliver naturligvis ikke bedre af, at Meryl Streep beskyldes for at bakke op om den pædofilidømte Roman Polanski.

Læs også: Meryl Streep svarer stærkt tilbage på Rose McGowans kritik: »Det gjorde ondt«

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Advertisement