Gary Oldmans forvandling til Winston Churchill i ‘Darkest Hour’ krævede cigarer for 20.000 dollars

Gary Oldmans forvandling til Winston Churchill i ‘Darkest Hour’ krævede cigarer for 20.000 dollars
Gary Oldman i 'The Darkest Hour'.

Skuespilleres transformationer på det store lærred har altid været guf i Oscar-buffeten. At gå fra intelligent til retarderet, fra gammel til ung, fra mand til kvinde eller fra skuespiller til historisk person er ofte blevet belønnet. Derfor er det da heller ikke så overraskende, at 59-årige og temmeligt magre Gary Oldman er i spil til en Oscar for sin portrættering af den storrygende og temmeligt trinde tidligere engelske premierminister sir Winston Churchill.

Som vi tidligere har skrevet om, er hans transformation da også grænsende til det uigenkendelige. Og med god grund står det klart efter Oldman over for The Hollywood Reporter har røbet, hvad der skulle til for bringe ham og Churchill i symbiose. Gary Oldman måtte igennem 6,5 kilo silicone, for 20.000 dollars cigarer og en slem nikotinforgiftning for at blive til sir Winston Churchill i den aktuelle ‘Darkest Hour’.

Hans fatsuit og silicone-maske, der i sig selv lader til at være en Oscar værdig, er skabt af den japanske protese-ekspert Kazuhiro Tsuji, der ellers havde trukket sig fra filmens verden. Men Churchills ikoniske cigarrygning kunne ikke bare genskabes i kulissen: Han måtte bappe sig igennem cubanske Romeo y Julieta-cigarer for over 20.000 dollar, mens kameraerne rullede.

»Du kunne have en cigar, der var tre fjerdedele røget og så tænde den, og i løbet af et par takes, ville den brænde ned, og så kom rekvisitøren med en ny cigar – det gjorde vi med 10 eller 12 takes per scene,« forklarer Gary Oldman i interviewet og suppleres af filmens instruktør Joe Wright:

»Det er Winston Churchill. Du kan ikke have Winston Churchill uden en cigar«.

‘Darkest Hour’ har desværre først dansk premiere 25. januar.

Læs også: Gary Oldman er uigenkendelig som Winston Churchill i ny trailer til Oscar-kortet ‘The Darkest Hour’