Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

HBO-dokumentar giver intimt indblik i David Bowies sidste stjernestund – se traileren

Major Tom, Ziggy Stardust, Aladin Sane, The Thin White Duke. David Bowie spillede mange personager igennem karrieren, og selv i livets sidste stund var han en døende sort stjerne.

Det er ikonets sidste år, der er omdrejningspunktet i den kommende HBO-dokumentar ‘David Bowie: The Last Five Years’, ej at forveksle med ’David Bowie: Five Years’ fra 2013 om tilblivelsen af hans musikalske genopståen med albummet ’The Next Year’. Det er dog den samme instruktør Francis Whately, som har samlet yderligere materiale ind.

’David Bowie: The Last Five Years’ skildrer derimod den absolut sidste etape i den store kunstners liv, hvor Bowies kamp mod kræft blev intensiveret. Trods modgangen var han stadig i kreativ vigør og formåede at assistere til Broadway-musicalen ’Lazarus’ samt ikke mindst presse mesterværket ’Blackstar’ ud kort ført sin død den 10. januar 2016.

’David Bowie: The Last Five Years’ kan ses på HBO Nordic fra den 8. januar – datoen, hvor ’Blackstar’ blev udgivet og hvor David Bowie blev født.

Læs også: David Bowie-fans fælder en tåre efter ‘Twin Peaks’-hyldest og lille cameo

Læs også: De bedste tv-serier i 2017 – top 10-1

Advertisement