Kvinderne bag Dustin Hoffman-anklager takker John Oliver

Kvinderne bag Dustin Hoffman-anklager takker John Oliver

Forleden udtalte John Oliver, at han fortrød sin offentlige konfrontation med Dustin Hoffman, som komikeren mente afførte mere skænderi end konstruktiv debat. Flere af de kvinder, der har anklaget Hoffman for seksuelle overgreb, har dog efterfølgende takket Oliver for handlingen.

I et åbent brev på Twitter forklarer de syv kvinder, hvoraf to er anonyme, at Olivers mod var det vigtigste.

»Kære John Oliver, vi takker dig for at konfrontere Dustin Hoffman. Selvom dine spørgsmål ikke førte til den konstruktive dialog, du havde håbet, var det vigtigste, at du overhovedet stillede dem«, skriver de og fortsætter.

»Mange mænd lytter til og tror på kvinder, når vi fortæller om vores oplevelser med seksuelle krænkelser og overgreb. Men det er de færreste mænd, der har modet til at gamble med deres sociale og professionelle ry og have de her ubehagelige samtaler med andre mænd. Kvinder kan fortsætte med at fortælle deres historier, men i sidste ende er mænd nødt til at reflektere over egen opførsel og udfordre andre mænd til at gøre det samme, hvis vi skal se egentlig forandring«.

John Oliver konfronterede Dustin Hoffman med anklagerne under en Q&A om den politiske satire ’Wag the Dog’, der også havde deltagelse af Robert De Niro og instruktør Barry Levinson. Ved den lejlighed udviklede samtalen sig til et regulært mundhuggeri mellem Hoffman og Oliver – noget, Oliver altså senere begræd.

Dustin Hoffman har bedyret sin uskyld, senest via sine advokater, der i et brev til branchemediet Variety har kaldt anklagerne for »æreskrænkende usandheder«.

Herunder Hoffman-anklagernes brev til John Oliver:

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.