Jessica Chastain kritiserer sin egen magasinforside

Jessica Chastain kritiserer sin egen magasinforside

Jessica Chastain er en af de fremmeste fortalere for ligestilling i Hollywood, en debattør, der ikke er bange for at udbasunere den mandlige dominans i filmens verden. Som da hun kritiserede kvindeskildringerne på Cannes-festivalen under juryens pressemøde.

Men nu er skuespillerinden selv kommet under beskydning på Twitter, efter at hun figurerede på et cover fra LA Times-magasinet Envelope med lutter hvide skuespillerinder: Kate Winslet, Annette Bening, Margot Robbie, Diane Kruger og Saoirse Ronan foruden Chastain. Alle spås gode chancer for at høste hæder ved de kommende prisuddelinger.

Ifølge flere Twitter-brugere gør Chastain sig skyldig i hykleri, fordi der kun er hvide kvinder på forsiden. I den forbindelse hjælper det næppe, at billedet af de seks skuespillerinder er ledsaget af teksten »A Shift in Focus: Actresses call for a change in the way many stories are told«.

På Twitter erkender Chastain selv, at forsiden er uheldig og peger på, at problemet ligger i filmbranchens dybere strukturer. Hun mener, at der bliver lavet for få amerikanske film med »WOC«, women of color, i hovedrollen.

Jessica Chastain er nomineret til en Golden Globe for sin præstation i ‘Molly’s Game’, der er skrevet og instrueret af Aaron Sorkin (‘West Wing’, ‘The Social Network’).

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold