Lena Dunham advarede Hillary Clinton om Weinstein ifølge kæmpe New York Times-artikel

Lena Dunham advarede Hillary Clinton om Weinstein ifølge kæmpe New York Times-artikel
Harvey Weinstein i London i 2013.
Foto: Anthony Harvey/Getty Images

Der er stadig flere historier om Harvey Weinstein, som mangler at blive fortalt. Det slår New York Times fast i en massiv artikel på 7500 ord, der detaljeret gennemgår, hvordan Weinstein slap afsted med at krænke sine kvindelige kollegaer i så lang tid.

Artiklen demonstrerer blandt andet, hvordan chefer i både Miramax og The Weinstein Company var medskyldige i at holde Weinsteins adfærd under radaren.

Lena Dunham fortæller desuden, at hun advarede Hillary Clinton om Harvey Weinstein, da hun fortalte en af Clintons kampagnechefer, at Weinstein er en »voldtægtsmand, og det kommer ud på et tidspunkt«. Harvey Weinstein var kendt som en væsentlig demokratisk støtte og donerede i sin tid større summer til både Obama og Clintons præsidentkampagner.

Da skandalen mod Weinstein brød ud, var de fleste hurtige til at tage afstand fra overgrebsmanden, men Hillary Clinton blev kritiseret for ikke at sige noget hurtigt nok. Og da hun først fordømte hans handlinger, var der nogen, som mente, at hun stadig ikke gik hårdt nok til ham.

Samtidig gennemgår artiklen, hvordan utroligt mange mennesker har været involveret i en mindre grad: Assistenter blev blandt andet bedt om at købe penis-injektioner mod erektil dysfunktion, mens de også blev bedt om at lave »bibler« over, hvordan man kommer i kontakt med kvinder.

Soundvenue præsenterer: Paul Thomas Andersons mesterlige gennembrud ved sjælden biografvisning 14. december – 20 års-jubilæum på ‘Boogie Nights’