Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Meryl Streep svarer stærkt tilbage på Rose McGowans kritik: »Det gjorde ondt«

Meryl Streep svarer stærkt tilbage på Rose McGowans kritik: »Det gjorde ondt«
Meryl Streep under årets Golden Globes
Foto: Paul Drinkwater/NBCUniversal via Getty Images

I går kritiserede skuespillerinden Rose McGowan, der har været en frontfigur i anklagerne mod Harvey Weinstein, Meryl Streep og hendes mednominerede til Golden Globes for at arrangere en tavs protest ved prisuddelingen i stedet for højlydt at sige fra over for sexchikane.

Rose McGowans kritik er blevet slettet fra Twitter, men nu svarer Streep i en lang udtalelse udsendt af sin talsperson.

»Det gjorde ondt at blive angrebet af Rose McGowan i flere overskrifter over weekenden, men jeg vil have hende til at vide, at jeg ikke kendte til Weinsteins synder. Ikke i 90’erne, da han angreb hende, eller i de efterfølgende årtier, hvor han fortsatte med at angribe andre.

Jeg blev ikke gjort tavs. Jeg vidste det ikke. Jeg godkender ikke stiltiende voldtægt. Jeg vidste det ikke. Jeg kan ikke lide, at unge kvinder bliver overfaldet. Jeg vidste ikke, at det skete. Jeg ved ikke, hvor Harvey bor, ej heller har han besøgt mig i mit hjem. Jeg har aldrig i mit liv været inviteret op på hans hotelværelse. Jeg har været på hans kontor en gang til et møde med Wes Craven om ‘Music of the Heart’. HW distribuerede film, jeg lavede med andre.

HW var ikke en filmskaber. Han var ofte producer, men primært en markedsansvarlig for film lavet af andre mennesker – nogle af dem fantastiske, nogle af dem mindre fantastiske. Men ikke alle skuespillere, skuespillerinder og instruktører, der lavede film, som HW distribuerede, vidste, at han overfaldt kvinder, eller at han voldtog Rose i 90’erne og andre kvinder før og efter, indtil de fortalte os det. Vi vidste ikke, at kvinders stilhed blev købt af ham og hans støtter.

Sponsoreret indhold
En præst, en gangster og en kultleder går ind på et hotel
… og deres mørke, mystiske hemmeligheder smuldrer i den stjernespækkede thriller ‘Bad Times at the El Royale’. Find spilletider og billetter her.
Nordisk Film

HW havde brug for, at vi ikke vidste det, for vores omgang med ham gav ham troværdighed og en mulighed for at lokke unge, aspirerende kvinder ind i omstændigheder, hvor de ville blive såret.

Han havde meget mere brug for mig, end jeg havde brug for ham, så han sørgede for, jeg aldrig fandt ud af det. Han hyrede åbenbart tidligere Mossad-agenter for at beskytte hans hemmeligheder fra offentligheden. Rose og massevis af andre ofre af disse magtfulde, rige, skånselsløse mænd står over for en modstander, for hvem det at vinde for alt i verden er det eneste acceptable udfald. Det er derfor, at en retslig forsvarsfund for ofrene er ved at blive sat sammen, hvorigennem hundredevis af godhjertede mennesker i vores branche vil bidrage til at bringe svinene til en ende og hjælpe ofrene med at bekæmpe deres indre svøbe.

Rose antog og offentliggjorde noget usandt om mig, og jeg ville have, at hun skulle kende sandheden. Gennem venner, der kender hende, gav jeg hende mit telefonnummer i det øjeblik, jeg læste overskrifterne. Jeg sad ved telefonen hele dagen i går og denne morgen, hvor jeg håbede på at få lov at vise min dybeste respekt for hende og andres tapperhed i at afsløre monstrene omkring os og vise min sympati for den smerte, hun lider under. Ingen kan bringe tilbage, hvad chefer som Bill O’Reilly, Roger Ailes og HW tog fra disse kvinder, som led angreb på deres kroppe og deres mulighed for et arbejde. Og jeg håbede, at hun ville høre på mig. Det gjorde hun ikke, og nu håber jeg, hun læser dette.

Jeg er oprigtigt ked af, at hun ser mig som en modstander, for vi er begge sammen med alle de kvinder i vores branche, hvor vi står trodsigt mod den samme uforsonlige fjende: En status quo, der så gerne vil vende tilbage til de onde, gamle dage, hvor kvinder blev misbrugt, overfaldet og nægtet adgang i beslutningsprocesser og toppositioner i branchen. Det er der, mørklægningsplanerne udspringer. De rum skal blive desinficeret og integreret, inden noget begynder at ændre sig«.

Meryl Streep er aktuel med Steven Spielbergs ‘The Post’, der får dansk biografpremiere 5. april.

Læs også: De bedste tv-serier i 2017 – top 10-1

Læs også: De bedste film i 2017 – top 10-1

Advertisement