Michael Haneke mødte endelig sin katteelskende Twitter-copycat

Michael Haneke mødte endelig sin katteelskende Twitter-copycat
Michael Haneke (Foto: Carlos Alvarez/Getty Images)

Instruktøren Michael Haneke har gang på gang vist kølige hånd i grumme psykologiske portrætter af nærmest menneskehadende natur, fra ’Funny Games’ til ’Det hvide bånd’. Den 75-årige østriger – en af verdens største nulevende filmskabere – bliver generelt set som en alvorsmand, understreget af hans rolige, besindige fysiske fremtræden med det grå fuldskæg som sikkert gravitas-supplement.

Derfor var det en af de sociale mediers mere finurlige påfund, som fandt sted mellem 2012 og 2014, da en Twitter-profil i hans navn gav udtryk for en stor passion for nuttede katte og ungdommelig lol-lingo. Ofte var den tweetende imitator af alvorsmanden Haneke ude med sproglige lussinger til til åndeligt masturberende kollega, Terrence Malick.

»Jeg er ikke rigtig interesseret i, hvad han han skriver, men jeg er fascineret af, at 25 tusinde mennesker har abonneret på et feed af nonsens!«, udtalte Michael Haneke dengang og forklarede samtidig, at han ikke havde læst så mange af tweet’ene på grund af sine manglende engelskkunstskaber.

Manden bag den fjollede Haneke-parodi er nu stået frem – vel at mærke over for den Saruman-lignende instruktør selv!

Under rundrejsen med sin seneste film, ’Happy End’, stødte Michael Haneke nemlig på sin tidligere copycat, The Guardian-journalisten Benjamin Lee, ved Toronto Film Festival. Det blev til et interview om filmen, hvor de også kom ind på, at ’Amour’-instruktøren modsat sit ry faktisk er en ganske glad person.

Da interviewet skulle til at runde af, kom Lee med den ballsy bekendelse over for Haneke med fare for at ødelægge den gode stemning. Tolken blev paf. Men til alle de tilstedeværendes overraskelse brød Haneke ud i høj latter og spurgte, om det var sandt.

»Tillykke! Jeg grinte meget over det. Det var virkelig skarpt«, udbrød Haneke til en målløs Benjamin Lee. Den gode stemning er dokumenteret her:

Læs også: Cannes-highlights dag 5: Adam Sandlers Netflix-fling endelig en hed affære – Guldpalmefavorit skuffer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af