Soundvenue uddeler Fremtidsprisen og 50.000 kroner til filminstruktøren Annika Berg

Fremtidsprisen er Soundvenues nye årligt tilbagevendende pris, der skal støtte grænsesøgende, nye kunstnere, som vi spår en stor fremtid. Prisen er præsenteret i samarbejde med Kissmeyer og uddeles i to kategorier: film/tv og musik.

I dag løfter vi sløret for vinderen i film/tv-kategorien, og juryens valg er faldet på instruktøren Annika Berg, der i år spillefilmsdebuterede med den skamroste ‘Team Hurricane’.

Vi spurgte Annika Berg, hvordan hun kunne tænke sig at fejre prisen, og som videoen her ovenfor afslører, valgte hun at sætte sig bag roret i en flyvemaskine for første gang. Intet mindre.

Annika Berg modtager sammen med Fremtidsprisen et legat på 50.000 kroner, som Soundvenue håber kan medvirke til at skabe et frirum, hvor vinderen kan forme flere nytænkende og udfordrende værker.

Sponsoreret indhold
Til den lyse sommeraften – og dagen derpå
Royal Beer

De andre nominerede i kategorien film/tv var skuespilleren Victoria Carmen Sonne, fotografen Maria von Hausswolff, satirekollektivet Gigis og instruktøren Martin Skovbjerg.

Juryen i film/tv-kategorien bestod af skuespilleren Danica Curcic, instruktørerne Fenar Ahmad og Christian Tafdrup, direktør for CPH:DOX Tine Fischer og Soundvenues filmredaktør, Jacob Ludvigsen.

Juryens begrundelse for valget af Annika Berg:

»Med års mellemrum lander en dansk film, som ukueligt – nærmest aggressivt – vrister sig fri af konventionernes åndsforsnævrende spændetrøje. Sådan en film er Annika Bergs debutfilm, ’Team Hurricane’, der med en insisterende collagestil, forbløffende autenticitet og sydende temperament ikke ligner noget andet, vi har set i dansk film. Den varsler et særligt instruktørtalent, der besidder en sjælden kombination af en stærk æstetisk vision og en substanstung lydhørhed over for sine uerfarne skuespillere, som hun selv fandt på sociale medier.

Allerede i skoleafgangsfilmen ’Sia’ – om en 93-årig dame – demonstrerede Berg sin evne til at forene det følsomme, poetiske og flamboyante i et boblende møde mellem dokumentar og fiktion, og i ’Team Hurricane’ perfektionerer hun formen. Hun giver stemme til otte unge outsiderpiger, der finder et fællesskab på en ungdomsklub, og hun formidler deres følelsesliv med alt fra dybt intime bekendelsessituationer til hidsige montager med kulørt 90’er-glans. Sådan er det at være teenager: Forvirrende, fragmenteret, følelsesladet, alt på én og samme tid.

For få penge skabte Annika Berg en ny dansk ungdomsklassiker fra antietablissementet. Vi kan slet ikke vente med at se, hvad hun finder på næste gang.«

I morgen onsdag offentliggør vi vinderen af Fremtidsprisen i kategorien musik.

Læs alt om Fremtidsprisen på Soundvenue.com/fremtidsprisen.

Mest læste

Street style: Afslappet sommerstil på Musik i Lejet
Debatten om Scarlett Johanssons transrolle er ærgerligt reaktionær – og misser en vigtig pointe
Verdens mest oversete serier #4: Nyligt afsluttet spionserie tilhører samme liga som ’Breaking Bad’ og ’The Sopranos’
Verdens mest oversete serier #3: »Jeg sagde farvel til familien Braverman i en pøl af tårer«
'Vikings' sæson fem får premieredato og trailer – med danske Alex Høgh Andersen i front
Vi kårer: Halvårets 15 bedste udenlandske sange
Timothée Chalamet forvandles til klassiske kunstværker – og det er lige så fantastisk, som det lyder
Joaquin Phoenix' Joker-film får premieredato
Første trailer til 'Glass' med Samuel L. Jackson, Bruce Willis og James McAvoy lover superhelteforening, som vi aldrig har set det før
'Sicario 2: Soldado': Effektiv opfølger med Benicio del Toro og Josh Brolin indprenter sig på nethinden