Store internationale medier sætter gammelnyt fokus på Zentropas sexchikanekultur

Store internationale medier sætter gammelnyt fokus på Zentropas sexchikanekultur
Lars von Trier under Cannes-festivalen i 2011. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Det er ganske vist fire år siden, at Anne Mette Lundtofte udgav sin bog ‘Zentropia’, men nu har de internationale medier fået øjnene op for historien om Zentropas tilblivelse, der er blevet ekstra interessant i kølvandet på #metoo-kampagnen.

Lundtofte har nu skrevet en kommentar i The New Yorker, der sætter nyt fokus på de gamle sager i lyset af det nylige paradigmeskifte. Og den spreder sig lige nu over de største internationale filmmedier. Bogen går bag om Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensens grundlæggelse af Zentropa og deres alternative arbejdsklima, som i kølvandet på #metoo er blevet taget op til revision.

En af de berømte scener fra bogen er taget direkte fra Cannes-festivalen i 2003, hvor Trier og Aalbæk Jensen opfordrede journalister og ansatte til at nøgenbade i deres svømmepøl, hvis de ville have et interview med Nicole Kidman, som spillede hovedrolle i Triers ‘Dogville’. En opfordring som mange bare opfattede som en del af firmakulturen, men som enkelte ansatte også modsatte sig og senere måtte bøde for.

Lundtofte fulgte Zentropa i tre år i sin research til bogen, der er en af de mest dybdegående beretninger om virksomhedskulturen på selskabet og Trier og Aalbæk Jensens samarbejde.

Og sidstnævnte er mere interessant end nogensinde, efter Jensen har fået ‘mundkurv’ på efter stor kritik fra det svenske filmselskab Film i Väst, der blandt andet er med til at producere Triers ventede seriemorderfilm ‘The House That Jack Built’, som får dansk premiere 29. november.

Læs også: Filmredaktør om Zentropa-sag: »Alle-fucking-vidste-det«

Læs også: De bedste tv-serier i 2017 – top 10-1

Læs også: De bedste film i 2017 – top 10-1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af