Ulrich Thomsen instruerer amerikansk pølsefilm

Ulrich Thomsen instruerer amerikansk pølsefilm
Ulrich Thomsen i 'Banshee'

Ulrich Thomsen er efterhånden at betragte som en af de største nulevende danske skuespillere, men hvad få sikkert ved er, at han sidste år debuterede som instruktør med den engelsksprogede ’In Embryo’, der kunne ses på CPH PIX.

Allerede nu er er Thomsen klar med opfølgeren ’Willenberger’, der ifølge den officielle beskrivelse indeholder rigelige mængder af »social satire, fancy frankfurtere og besynderlige venskaber«. ’Willenberger’ er i fuld gang med optagelserne i Mexico med en rolleliste bestående af Antony Starr, som Thomsen kender fra serien ’Banshee’, og Ewen Bremner (’Trainspotting’, ‘Wonder Woman’).

De spiller to håbløse drømmere i en amerikansk landsby med planer om at åbne den ultimative tyske pølsebiks ud fra ideen om, at pølsefortæringen vil bringe fred og forståelse i en verden styret af racisme, homofobi og intolerance.

Ulrich Thomsens arbejde i Anders Thomas Jensens sortkomiske værker fornægter sig ikke med pølsefilmen, om hvilken han tidligere har fortalt til Ekstra Bladet:

»Det bliver en politisk satirisk film med fokus på amerikansk politik, heriblandt dumheden i den republikanske valgkampagne med typer som Donald Trump og Ted Cruz. Det bliver en film om angsten for det fremmede, idiotisk religion samt smålighed og racisme«.

Allerede i 2004 kunne Ulrich Thomsen over for Berlingske Tidende afsløre, at han var i gang med at udarbejde en film med titlen ’Willenberger’ hos Zentropa. Det pudsige er, at det skulle have været en actionkomedie i tidens ånd á la Lasse Spang Olsens ’I Kina spiser de hunde’.

’Willenberger’ har siden fået en noget anden form, og dertil er den produceret af Ulrich Thomsen selv sammen med hans danske makker Henrik Puggaard for selskabet Pro Tempore Film.

Læs også: ’In Embryo’: Ulrich Thomsen debuterer som instruktør med lækker billedside i intetsigende drama

Soundvenue præsenterer: Paul Thomas Andersons mesterlige gennembrud ved sjælden biografvisning 14. december – 20 års-jubilæum på ‘Boogie Nights’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af