Aziz Ansari-gate splitter Hollywood: Kvindelig filmredaktør raser mod publikum til SAG Awards

Aziz Ansari-gate splitter Hollywood: Kvindelig filmredaktør raser mod publikum til SAG Awards
Aziz Ansari til Brittania Awards 2017.
Foto: Frederick M. Brown/Getty Images

Man kunne høre en knappenål falde til jorden, da Aziz Ansaris navn blev læst op ved gårdagens SAG Awards, hvor skuespilleren og serieskaberen var nomineret som bedste mandlige hovedrolle i en komedieserie for ’Master of None’.

Det er kutyme, at publikum bifalder hver nomineret med høflige klapsalver, men Hollywood-spidsernes hænder blev i skødet, da det blev Ansaris tur. Og det fik den indflydelsesrige redaktør Sasha Stone fra filmmediet Awards Daily til at kalde øjeblikket for »noget af det mest ulækre, jeg nogensinde har set«.

Aziz Ansari landede som bekendt i #Metoo-orkanens øje i sidste uge, da onlinemediet babe.net publicerede en artikel, hvori en anonym kvinde, ’Grace’ fortalte, at Ansari havde forsøgt at presse hende til sex efter en date sidste år. Ansari har selv svaret på anklagen, og historien har vakt fordømmelse fra en længere række toneangivende kvindelige amerikanske journalister på New York Times, The Washington Post og The Atlantic, der mener, at babe.net har tilsvinet #Metoo-bevægelsens budskab med, hvad der lyder som en beskrivelse af en dårlig date snarere end et eksempel på krænkelser.

Kritikken har udviklet sig til mudderkastning mellem artiklens 22-årige journalist Katie Way og den 50-årige tv-vært Ashleigh Banford, der har kritiseret ’Grace’ i skarpe vendinger på CNN (Way kaldte herefter Banford for en »burgundy lipstick, bad highlights, second-wave feminist has-been«), mens talkshowværten Samantha Bee tog ’Grace’s side i ’Full Frontal with Samantha Bee’.

I fredags opfordrede en anden late night-vært, Bill Maher, så til, at der nødvendigvis må skelnes mellem alvoren af de forskellige former for krænkelser, og han advarede om, at uvilje mod at nuancere debatten er lige så farlig for samfundet som fake news:

Ansari-gate har splittet både Hollywood og medier, men om noget vidnede publikums reaktion til SAG Awards om, at hykleriet er til at tage og føle på i filmfolkenes karriereknusende demonstrative afstandtagen til potentielt sorte får i flokken:

Således havde SAG-gæsterne tilsyneladende knapt så mange moralske skrupler ved at klappe af James Franco – som for nylig igen har været i #Metoo-søgelyset for angiveligt at have lagt an på mindreårige piger – da hans navn blev læst op i kategorien for bedste mandlige hovedrolle i en komediefilm.

Aziz Ansari var ikke til stede ved prisuddelingen.

Læs også: Hollywoods moralske mudderkastning og Aziz Ansari-gate tager #Metoo som gidsel

Sponsoreret indhold
’True Detective’ er endelig tilbage!
Se Mahershala Ali brillere i den nye, intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Advertisement