Casey Affleck trækker sig fra årets Oscar

Casey Affleck trækker sig fra årets Oscar
Casey Affleck ved Oscar-uddelingen i 2017.
Foto: Christopher Polk/Getty Images

Som sidste års vinder af Oscar’en for Bedste Mandlige Hovedrolle var det forventet, at Casey Affleck traditionen tro skulle præsentere de nominerede og overrække prisen for Bedste Kvindelige Hovedrolle ved dette års Oscar-uddeling den 4. marts.

Deadline meddeler, at ’Manchester by the Sea’-skuespilleren har besluttet sig for at holde sig væk fra showet i Dolby Theatre i Los Angeles. Årsagen skulle være et ønske om ikke trække for megen opmærksomhed omkring sin person grundet den sexchikanesag, der stadig omsværmer ham.

Sagen går tilbage til 2010 i forbindelse med optagelserne af Casey Afflecks Joaquin Phoenix-mockumentary ’I’m Still Here’, hvor Affleck blev anklaget for krænkelse og sexchikane af filmens producer Amanda White og fotograf Magdalena Gorka.

Mange spekulerede på, om Casey Afflecks Oscar-chancer for ’Manchester by the Sea’ forsvandt med de genopblussede beskyldninger. Han endte dog med at vinde for sin rørende præstation i Kenneth Lonergans drama, men selv hjemme foran skærmen kunne man mærke en ambivalent stemning i salen, synliggjort i at prisuddeleren Brie Larsons undlod at klappe.

Affleck sagde i november sidste år til The New York Times, at »det hele var afklaret til stor tilfredsstillelse for alle«, og at »Jeg var såret og oprevet – det er jeg sikker på, alle var – men jeg er ovre det nu«. Omverdenen har vist sig ikke at være af helt samme overbevisning.

Casey Affleck har ikke direkte stået for skud i løbet af #MeToo- eller #Time’s Up-bølgen. At sagen dog ikke er glemt, kunne ses i december, hvor ’Call Me By Your Name’-stjernen Armie Hammer kom med nogle særdeles skarpe bemærkninger om Affleck for senere at trække sin udtalelse i land.

En brugerindsamling på nettet opnåede i november en vis opmærksomhed ved at samle over 20.000 stemmer imod, at Casey Affleck skulle præsentere kategorien for Bedste Kvindelige Hovedrolle ved den kommende Oscar-uddeling.

Status er, at de har fået deres vilje. Casey Affleck dukker ikke op til årets Oscar-show, og komiteen skal finde en ny person til at præsentere den prestigefyldte pris.

Læs også: Casey Affleck kommenterer sin sexskandale for første gang efter Oscar

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold