Drogons dragelyde i ‘Game of Thrones’ er et remix af kæmpeskildpadders parringshyl

Drogons dragelyde i ‘Game of Thrones’ er et remix af kæmpeskildpadders parringshyl

Jon Snow på en vindblæst klint, skuler som han plejer ud i horisonten. I samme nu lander Daenerys Targaryens på sin frygtindgydende alfa-drage Drogon foran Snow. Med flammer i bugen og et frygtindgydende brøl nærmer det meterlange svin sig den pelsklædte helt. Jon Snows læder-mammelukker er i højrisikozonen for at blive besudlet af den fåre-stuvning han indtog tidligere.

‘Game of Thrones’-dragen Drogon har i scener som den ovenfor beskrevne altid været et frygtindgydende og utilregneligt bekendtskab, ikke mindst i den seneste sæson hvor dronning Targaryens rædselsregime for alvor tog til.

Han bliver dog en anelse mindre intimiderende, når man finder ud af, hvordan troldmændene i kulissen har frembragt en del af lydene, der runger i Drogons svælg. Seriens lyddesigner Paula Fairfield har i et radiointerview med den lokale kanal WNYC fra New York forklaret, at det simpelthen er skildpadders parringslyde, der udgør grundstenene i Drogons brøl.

»Det mandlige støn blev, med lidt arbejde og justering og den slags, grundlaget for Drogons spinden over for [Daenerys]«, forklarer Paula Fairfield. Og det er altså ikke uden grund:

»Jeg har nogle lyde, som jeg for eksempel vælger ud fra nogle bestemte karaktertræk, som jeg gerne vil fremhæve. Hun opkaldte sin drage efter Khal Drogo, hendes lækre, afdøde mand, så Drogon er en slags elsker for hende. Han fløjter efter hende hele tiden, han fløjter efter hendes numse og siger “ooh baby”«, siger hun blandt andet.

Hvis ikke du ved, hvordan skildpadder der knalder lyder, så er her et pragtfuldt stykke public service:

Dragerne og Drogons svar på Bebop og Rocksteady, Viserion (RIP) og Rhaegal, får dog deres stemme fra for eksempel fugleskrig, reptiler og insekter forklarer Paula Fairfield i interviewet, som du kan høre HER.

Når skildpadder imidlertid ikke lyder som frygtindgydende drager, har de det med at lyde som Owen Wilson. Ham er vi trods alt glade for, at ‘Game of Thrones’-lydfolkene ikke trak deres samples fra.

Læs også: ‘Game of Thrones’: Fascinerende video viser, hvordan Viserion kom til live i ’Beyond the Wall’

Annonce