Gary Oldman jubler over Golden Globes, som han svinede nådesløst for tre år siden

Gary Oldman jubler over Golden Globes, som han svinede nådesløst for tre år siden
Gary Oldman med sin statuette til efterfest efter Golden Globes-uddelingen.
Foto: Greg Doherty

Som ventet vandt Gary Oldman en Golden Globe for bedste mandlige hovedrolle i et drama for sin præstation som Winston Churchill i ‘Darkest Hour’.

»Winston Churchill sagde: ‘Min smag er meget simpel. Jeg er nem at gøre tilfreds med det allerbedste’. Og jeg er omringet af de allerbedste«, sagde den engelske skuespiller i sin takketale.

59-årige Oldman har tilsyneladende genfundet respekten for The Globes, som han i 2014 ellers ikke havde det helt store til overs for. Dengang kaldt han i et ærligt interview med Playboy Golden Globes for en »meningsløs begivenhed« – »det er 90 nobodies, der spiller den af«, som han udtrykte det.

Han uddybede:

»Det, folk ikke forstår, er, at man er nødt til at arbejde for at være en kendis. Jeg taler ikke om film. Jeg taler om den anden side af det. Man er nødt til at føre kampagne. Det er en helt anden del af din karriere, og jeg ville ønske, at jeg havde navigeret det lidt bedre. Jeg havde måske haft en Oscar nu, hvis… Jeg ved, at det i hvert fald ikke betyder noget at vinde en Golden Globe, det er helt sikkert«.

Det var en mere høflig udgave af Oldman, der i går tog imod sin pris. Og han er da i den grad også kommet ind i det gode prisselskab med rollen som Churchill. Englænderen er også favorit til at vinde en Oscar i starten af marts.

Læs også: Golden Globes traf et pinligt valg – og det gik ud over ‘The Square’

Læs også: Her er de store vindere af årets Golden Globes

Annonce