Magisk Gary Oldman-profeti gik i opfyldelse for ’Darkest Hour’-instruktør

Magisk Gary Oldman-profeti gik i opfyldelse for ’Darkest Hour’-instruktør
Gary Oldman i 'Darkest Hour'

Gary Oldman blev i går nomineret og står med gode chancer for omsider at blive hædret for sit skuespil med en Oscar for rollen som Winston Churchill i ’Darkest Hour’. Man troede, at Oldman for evigt skulle gå rundt med prædikatet som ’den bedste skuespiller, der aldrig har vundet en Oscar’, men drømme kan gå i opfyldelse.

Bare spørg filmens instruktør Joe Wright, der er gået fra mareridtet ’Pan’ til at få opfyldt en mere end 20 år gammel profeti. Det afslørede Wright, der tidligere har instrueret ’Atonement’ og ’Black Mirror’-afsnittet ’Nosedive’, da han var inde for at tale med Empires podcast om ’Darkest Hour’.

»Jeg tænkte over, om jeg ville betale penge for at se filmen. Så kom jeg i tanke om Gary (Oldman red.), og jeg ville helt sikkert se ham spille Winston Churchill. Han er en skuespiller, som har været lidt af en helt for mig, siden jeg var meget ung, og den bedste skuespiller på planeten«, fortæller Joe Wright til Empire Magazines podcast.

»Og det var første gang, du mødte ham?«, spørger journalisten Nick de Semlyen.

»Jeg mødte ham faktisk for mange år siden, omkring 25 år«, svarer den i dag 45-årige Wright og fremmaner historien om en ung bøvet mand i 20’erne og en anerkendt karakterskuespiller, der mødtes i 90’erne i forbindelse med Oldmans instruktørdebut ’Nil by Mouth’ uden at vide, at de årtier senere skulle skabe et Oscar-nomineret historisk drama sammen.

Joe Wright var kommet med til en visning på filmen af sin mentor, skuespilleren og teaterinstruktøren Kathy Burke. Der sad kun de to i salen og så lige Gary Oldman med følge oppe på de bagerste rækker. Wright var ekstatisk efter at have set den barske socialrealistiske historie af den alsidige skuespiller.

Lyset tændte, og Kathy introducerede derpå Wright til den allerede dengang ikoniske method actor kendt fra ’Dracula’, ’JFK’ og ’Leon’ med de forudsigende ord:

»Det her er Joe. Han bliver filminstruktør, og han kommer en dag til at instruere dig i en film«.

Man kan høre Joe Wrights ikke superskarpe reaktion og om hans første møde med Oldman mange år senere i podcasten her (interviewet begynder fra 17:40).

’Darkest Hour’ har premiere i de danske biografer i morgen.

Læs også: ‘The Square’ er netop blevet Oscar-nomineret – se den fulde liste

Læs også: Gary Oldmans forvandling til Winston Churchill i ‘Darkest Hour’ krævede cigarer for 20.000 dollars

Annonce