Meryl Streep tager bladet fra munden om Dustin Hoffman i ‘Kramer mod Kramer’

Meryl Streep tager bladet fra munden om Dustin Hoffman i ‘Kramer mod Kramer’
Stillbillede fra 'Kramer mod Kramer' fra 1979.

Dustin Hoffman og Meryl Streep er på hver deres måde blevet anklaget i #MeToo-sagen. Gamle sexchikane-anklager rettet mod Hoffman er dukket op og Meryl Streep er blevet beskyldt for at vende det blinde øje til, mens Harvey Weinstein har terroriseret hendes kolleger.

Midt i det hele dukkede et interview med Time Magazine fra 1979 – året hvor ‘Kramer mod Kramer’ blev udgivet – hvor Meryl Streep redegør for, hvordan Dustin Hoffman tog hende på brystet første gang de mødtes. Repræsentanter for Streep forklarede siden, at det ikke var en korrekt gengivelse af mødet og at Hoffman i øvrigt senere undskyldte. Dustin Hoffman blev i en bog i 2016 i øvrigt beskyldt for at have slået og hånet Streep på settet til ‘Kramer mod Kramer’.

Men nu har Meryl Streep selv for første gang kommenteret på Dustin Hoffmans opførsel på settet i et interview med New York Times, hvor hun blandt andet fortæller, at den noget mere erfarne Hoffman slog hende i deres allerførste scene sammen.

»Jeg har sikkert selv utilsigtet gjort skade på nogen i fysiske scener. Men der er en vis mængde tilgivelse i det. Det her var min første film og mit første take i min første film og han slog mig bare. Og det kan du se i filmen. Det var grænseoverskridende«, forklarer hun.

Da ‘Kramer mod Kramer’ havde premiere i 1979 var begge hovedrolleindehavernesammenlignet med i dag stadig forholdsvis grønne, men den 12 år ældre Dustin Hoffman havde knap18 års mere erfaring i filmbranchen end Meryl Streep, der tidligere havde været med i nogle få, mindre produktioner.

På trods af den voldsomme behandling fortsætter Streep med at understrege, at hun mener, der foregik en masse i branchen, der var totalt uacceptabelt, men »nu hvor folk er ældre og mere ædru, bliver der nødt til at være tilgivelse«, siger hun og fortsætter: »Jeg var virkelig sendt til tælling, men jeg ønsker ikke at ødelægge nogens voksenliv. Det gør jeg bare ikke. Jeg tror, hvis verden skal fortsætte, så må vi finde en måde at samarbejde på, med en forståelse af at det er bedre for mænd, hvis de respekterer os dybt som ligeværdige.«

I interviewet forklarer hun i øvrigt, at hun håber MeToo-bevægelsen er med til at udbedre den slags fejl.

»De bliver fikset, for folk vil ikke acceptere det længere. Så det er en god ting«, siger hun.

Læs også: Fem kvinder taler ud om Dustin Hoffmans overgreb og sexafpresning

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af