Mesterinstruktøren Michael Haneke laver sin første tv-serie

Mesterinstruktøren Michael Haneke laver sin første tv-serie
Michael Haneke på filmfestivalen i Cannes sidste år.
Foto: Antony Jones/Getty Images

Michael Haneke er snart aktuel herhjemme med den Palme d’Or-konkurrerende ’Happy End’, men allerede nu kan vi glæde os til hans næste projekt, som bliver i et, for den østrigske mesterinstruktør, hidtil uudforsket format.

Haneke er af verdens mest anerkendte instruktører og har gennem sin lange karriere blandt andet vundet to guldpalmer på filmfestivalen i Cannes for henholdsvis ‘Det hvide bånd’ og ‘Amour’. Sidstnævnte fik han også to Oscar-nomineringer for i 2013.

I samarbejde med det tyske selskab UFA skal han nu lave sin første tv-serie. ’Kelvin’s Book’ bliver engelsksproget og på ti afsnit. Handlingen er sat i en dystopisk fremtid, hvor en gruppe unge tvinges til at nødlande uden for deres hjem. Her finder de ud af, at deres hjemland har en skjult side.

For Haneke har det været tiltrængt med et nyt format: »Efter 10 tv-film og 12 biograffilm ville jeg for en gangs skyld gerne fortælle en længere historie«, har han udtalt. UFA’s administrerende direktør Nico Hofmann har samtidig lutter postitive ord om Haneke og projektet:

»Ingen nulevende instruktør har bevæget og inspireret mig mere end Michael Haneke«, sagde han i en pressemeddelelse. »’Kelvin’s Book’ er en ekstraordinært kraftfuld, gribende og ambitiøs fortælling. Med samtidstematikker og refleksion over den digitale tidsalder, vi lever i, findes der ikke noget bedre tidspunkt for dette projekt. Vi er privilegerede at få lov til at arbejde sammen med den respekterede Michael Haneke og bringe hans kreative og unikke vision ud til et internationalt publikum«.

Det vides endnu ikke, præcis hvilken rolle Haneke får på projektet. Det bliver i hvert fald yderst interessant at se, hvad han får ud af de noget uvante science fiction-rammer.

’Happy End’ får dansk premiere 29. marts.

Læs også: Michael Haneke mødte endelig sin katteelskende Twitter-copycat

Annonce