Michael Douglas afviser anklager, der ikke har set dagens lys endnu

Michael Douglas afviser anklager, der ikke har set dagens lys endnu
Michael Douglas.
Foto: Anthony Harvey/Getty Images

Der er ingen tvivl om, at der sidder mange magtfulde mænd i Hollywood og omegn og holder vejret i øjeblikket i frygt for, hvornår deres ugerninger kommer frem i lyset, som vi har set med alle fra Harvey Weinstein til Kevin Spacey og Brett Ratner.

Nu har én af dem valgt at tage sagen i egen hånd. Stjerneskuespilleren Michael Douglas har i et langt interview med Deadline.com, som kan læses i sin helhed her, valgt at afvise anklager, som slet ikke er kommet frem endnu.

Douglas’ advokat er efter sigende blevet kontaktet af The Hollywood Reporter, som arbejder på en historie om, at en af skuespillerens tidligere ansatte anklager ham for sexchikane for 32 år siden. Kvinden beretter efter sigende, at Douglas onanerede foran hende, og at han »snakkede beskidt« til hende og til hans venner, når hun var i nærheden.

»Jeg havde valget mellem at vente på, at en historie skulle komme ud – en historie som uden tvivl vil blive samlet op af andre aviser og magasiner, og så skal jeg sidde der og forsvare mig selv. Eller prøve, lidt på forkant med historien, at dele mine tanker og bekymringer med offentligheden«, forklarer Michael Douglas.

Den 73-årige skuespiller kalder anklagerne om, at han skulle have masturberet foran kvinden, »en komplet løgn«.

»Det her stinker. Jeg ville have respekteret, hvis hun havde rakt ud til mig på et tidspunkt i løbet af årene for at dele sin smerte eller bekymring, og så ville jeg havde været den første til at svare. Men det her, hvor man går direkte til aviserne, eller hvad man nu vil kalde dem, det stinker bare af noget andet. Jeg er oprevet. Det var ikke det nytår, jeg havde forventet. Jeg har svært ved at forstå det«.

Hvad anklagen om beskidt sprog angår, siger han:

»Jeg er ked af, hvis jeg brugte groft sprog med mine venner. Men det her er virkelig invaliderende. Det kan have en stor betydning for min karriere«, siger han og beskriver desuden, hvordan han har haft over 20 kvindelige chefer ansat i sin virksomhed og samarbejdet med lige så mange kvindelige producere.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.