’Pitch Perfect 3’: Rebel Wilson lyser op i sidste a capella-film

’Pitch Perfect 3’: Rebel Wilson lyser op i sidste a capella-film
3 6
Spillefilm
Instruktion

Trish Sie

Medvirkende

Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Britanny Snow, Anna Camp, Elizabeth Banks

Spilletid

93 min.

Premiere

Den 4. januar

I digtet ’Året har 16 måneder’ har digteren Henrik Nordbrandt ikke meget til overs for november måned. Sådan har de fleste af os det med januar. Den lange, tunge tristesse-måned, hvor alle dage er mandage i gråvejr.

Anderledes står det til i den musiske chick-flick-komedie om a cappella-gruppen The Barden Bellas (Anna Kendrik, Rebel Wilson, Hailee Seinfeld, Anna Champ med flere), der synger sit sidste vers i franchise-trilogien ’Pitch Perfect’. Her insistereres der på fest og farver, og med en januar-premiere står den skærende kontrast mellem filmens festivitas og hverdagsvirkeligheden endnu stærkere.

Pigerne fra The Barden Bellas er nu færdiguddannede fra universitet. Alle er de i gang med hver deres tilværelse i forskellige, afmægtige jobs. En dag er der girlpower-reunion i sigte. Der opstår en mulighed for at turnere rundt til de forskellige amerikanske militærbaser i Europa, og gruppen beslutter sig for en sidste rejse henover scenegulvet. På rejsen kommer vi omkring faderbindinger og forelskelser, stjernedrømme og barndomsminder og en altid nærværende morale om venskabets sammenhængskraft.

’Pitch Perfect 3’ er selvfølgelig hurtige kalorier: forventelige oneliners i et enestående uinteressant plot, der selv på genrens præmisser udfordrer niveauet for uoriginalitet. Der er ingen dybere pointer at hente i pigernes overgang fra ungdommeligt universitetsliv til den mere voksne alvor, og der er ingen skarpere budskaber i pigernes forskellige motivationer for selvrealisering gennem sangen.

Og siger man pyt overfor de intellektuelle øvelser og vender sig i stedet mod det bærende element, musikken, er det sparsomt med kuldegysende øjeblikke, hvilket nok skyldes den kedsommelige klipning, der, især taget i betragtning at dette er le grand finale, godt må ha’ fået lidt mere schwung.

Men den solidariske sista’hood smitter. Pigernes empowerment og energi forvandler skeptisk korslagte arme til voksende smil, og absolut afgørende for underholdningsværdien er Rebel Wilsons ublu uimodståelighed over for det ironisk-kølige modspil fra Anna Kendrick.

Så skidt med, at det faktisk er lidt ligegyldigt det hele. I ’Pitch Perfects 3’s poppede pastiche-potpourri, der hylder alt fra sødmefyldt sing-a-long til flyvende martial arts, fejrer vi gensyn og farvel med et univers, der giver mandage og gråvejr fingeren.


Kort fortalt:
Trilogien slutter af med denne sidste sang fra a capella-gruppen Barden Bellas. Pigerne er nu færdiguddannede fra universitet, de er alle i gang med hver deres liv, men nu samles de igen og tager på én sidste turne. Filmen leverer hverken noget nyt til genren eller trilogien, men bæres igennem af det sejlivede komiske talent hos især Rebel Wilson.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.