Samantha Bee adresserer MeToo-modreaktion med indigneret, veloplagt monolog

Er du også nået til at punkt, hvor hele #MeToo-debatten er blevet helt umanerligt forplumret af knopskud i mere eller mindre relevante retninger, gammeldaws feminisme-bashing og det blotte omfang af artikler om emnet? Så bør du tilbringe syv minutter med værten på talkshowet ‘Full Frontal with Samantha Bee’ og højrefløjens favoritprygelknabe Samantha Bee i videoen herover.

Hun rekalibrerer hele bevægelsens mål efter de seneste ugers modreaktion på #MeToo-bevægelsen, der har skabt en stemning af, at hele bevægelsen er en heksejagt mod mænd – et ord som blandt andre Catherine Deneuve og Liam Neeson rent faktisk har brugt. Samantha Bee bruger tre begivenheder til at eksemplificere sin tydelige indignation over kritikken: Catherine Deneuve og 100 franske kvinders åbne brev om #MeToo, at kvinden bag den åbne Shitty Media Men-liste stod frem og det anonyme essay om en date med Aziz Ansari.

Hendes to hovedpointer er: 1. #MeToo handler i første omgang ikke om mænd og 2. Selvom der tydeligvis er forskel på en voldtægt, tvang og hvad Aziz Ansari gjorde, så alle tre fænomener nederen og det er vigtigt, at vi adresserer dem allesammen. Facetterne ødelægger ikke bevægelsen.

»Det behøver ikke være voldtægt for at ødelægge dit liv, og det behøver ikke at ødelægge dit liv, før det er værd at snakke om. Enhver form for sexchikane eller tvang er uacceptabel«, siger Bee.

Der hvor monologen formodentlig deler vandene mere end Moses ved Det Røde Hav, er da talen falder på Aziz Ansari. Det har ført til bølger af forskelligtrettede holdninger. New York Times forsvarer eksempelvis Ansari og siger at han ikke er tankelæser, feministiske outlets som Jezebel kritiserer Babe.net, der bragte essayet, for en kluntet fremgangsmåde og journalisten bag essayet, Katie Way, kalder en kvindelig kritiker for en »bordeaux læbestift-dårlige highlights-andenbølgefeminist-has been«.

Læs også: Hollywoods moralske mudderkastning og Aziz Ansari-gate tager #Metoo som gidsel

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold