Se den voldsomme trailer til ‘The Handmaid’s Tale’ 2 – oprøret ulmer i Gilead


Spoiler for ’The Handmaid’s Tale’ sæson 1.

I går fik vi et kig på de første billeder fra en af årets suverænt mest ventede serier, Emmy og Golden Globes-baskeren ’The Handmaid’s Tale’s anden sæson. Og her er traileren så i sin fulde, foruroligende længde.

Mange døre stod åbne da vi forlod Offred (Emmy og Golden Globe-vinder Elisabeth Moss) i slutningen af ’The Handmaid’s Tale’s første anmelderroste sæson.

Havde tjenerinden endelig fundet en vej ud af Gilead takket være chaufføren/elskeren Nick (Max Mingehlla)? Og i så fald, hvad så med hendes datter som kommandørens Stepford Wife Serena (Yvonne Strahovski) så kynisk brugte som afpresning? Ville Offreds mand Luke (O-T Fagbenle) og den nu frie bedsteveninde Moira (Samira Wiley) komme ridende som det frelskende kavaleri fra Canada? Og var den frygtindgydende Aunt Lydias (Emmy-vinder Ann Dowd) facade ved at krakelere ovenpå tjenerinden Janines (Madeline Brewer) tragiske selvmordsforsøg?

Til april får vi – forhåbentlig – svar på ovenstående og meget mere når anden sæson af Hulu’s superhit lander. Første sæson blev herhjemme rullet ud på HBO Nordic, hvor man ligeledes må forvente, at anden sæson også vil være at finde simultant med den amerikanske premiere.

I traileren ovenfor ulmer oprøret i Gilead såvel som på den anden side af regimets svært bevogtede grænse – men det fanatiske styre holder tjenerinderne fast i et jerngreb. »Gilead is within you«, ifølge Aunt Lydia. Og spørgsmålet er da også, om Offred vil kunne undslippe sine bødler med sjælen i behold.

»Anden sæson vil være formet af Offreds graviditet og hendes kamp for at befri sit kommende barn«, skriver Hulu blandt andet i sin synopsis for fortsættelsen.

Tonen er forventligt brutal og den dystopiske scenografi atter åndeløst flot – her akkompagneret af et isnende cover af Buffalo Springfields Vietnam-protestsang fra 1966, ’For What It Is Worth’:

»There’s something happening here
What it is ain’t exactly clear
There’s a man with a gun over there
Telling me I got to beware … «

Første sæson af ’The Handmaid’s Tale’ dækkede hele Margaret Atwoods eponyme roman, og sæson to er således en spritny fortsættelse – heldigvis overset af Atwood selv på sidelinjen.

’The Handmaid’s Tale’ 2 får premiere til april.

Læs også: Første tre still-billeder og plotbeskrivelse fra ‘The Handmaid’s Tale’ 2

Læs også: ‘The Handmaid’s Tale’ sæson 1 – et overrumplende mesterværk

Annonce