Tidligere assistent sagsøger Weinstein for sexchikane – skulle tørre sæd af hans stol

Tidligere assistent sagsøger Weinstein for sexchikane – skulle tørre sæd af hans stol
Harvey Weinstein under Venedig-festivalen i 2012.
Foto: Gareth Cattermole/Getty Images

Efter den svimlende mængde anklager mod Harvey Weinstein for mangeårige seksuelt magtmisbrug, som han desuden har benægtet, skulle man næsten tro, at vi snart havde hørt alle de urovækkende historier. Men nej, der synes ikke at være en ende på beretningerne om Weinsteins krænkende adfærd.

Senest kunne Vanity Fair berette om Weinsteins forkrampede forsøg på at klare skærene, da han fik nys om den famøse The New York Times-artikel, som skulle blive startskuddet på hans undergang. I denne periode formåede han blandt andet at fjerne visse afslørende dokumenter fra sin tidligere assistent Sandeep Rehal.

Nu beretter blandt andre ABC News, at Rehal har valgt at sagsøge Weinstein for sexchikane på arbejdspladsen, hvor hun »var tvunget til at arbejde i et seksuelt gennemgribende og stærkt fjendtligt arbejdsmiljø«. Derudover nævner søgsmålet Weinsteins bror Bob og virksomhedens hr-vicepræsident Frank Gil.

Den officielle sagsøgning beskriver et bredt spektrum af måder, hvorpå Weinstein udsatte assistenten Rehal for grænseoverskridende adfærd. Hun blev beordret til at tørre sæd af hans stol og fjerne brugte kondomer efter hans seksuelle affærer. Derudover beskrives det, hvordan han gentagne gange befamlede hende:

»Næsten hver gang, at frøken Rehal ledsagede Harvey Weinstein i hans Lexus SUV, som blev kørt af en chauffør, fik han hende til at sidde på bagsædet sammen med ham, hvor han rørte hendes lår. Da frøken Rehal begyndte at iføre sig bukser i stedet for nederdele, gned Harvey Weinstein hånden mellem hendes lår. Når frøken Rehal satte sig med benene over kors i et forsøg på at forhindre ham i at røre hendes lår, rørte Harvey Weinstein ved hendes baglår og numse«, beskriver søgsmålet.

Weinsteins repræsentanter har efterfølgende meddelt: »Hr. Weinstein benægter kategorisk disse anklager, og hans advokater vil svare i et passende retsligt forum med beviser for, at de er usande«.

Sandeep Rehal kræver, at Weinstein og The Weinstein Company kompenserer hende med et ikke oplyst beløb og desuden betaler hendes retslige omkostninger.

Læs også: Vanity Fair-artikel afslører Weinsteins panik før lukketid: »Harveys bekymring var, hvem der havde stukket ham«

Sponsoreret indhold
Har du nerver til en ny omgang ’True Detective’?
Se Mahershala Ali brillere i den intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Advertisement