’Call Me By Your Name’-skuespiller vinder den utroligt eksklusive John C. Reilly-pris

’Call Me By Your Name’-skuespiller vinder den utroligt eksklusive John C. Reilly-pris
Michael Stuhlbarg ved AFI Awards 2018 (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Skuespilleren Michael Stuhlbarg definerer empati som få i de tre Oscar-nominerede ’The Post’, ’The Shape of Water’ og ’Call Me By Your Name’ og alligevel udmøntede det sig ikke i en personlig nominering. Stuhlbarg er Hollywoods mest undervurderede skuespiller og »fortjener en plads i solen«, som Soundvenues filmredaktør har kommenteret.

Godt nok er det ikke helt det samme som Oscar – vil enkelte måske mene – men i hvert fald kan den 49-årige karakterskuespiller bryste sig af at være kommet i den sjældne gruppe af modtagere af hjemmesiden FiveThirtyEight’s ’John C. Reilly Award’.

Jep, prisen referer til dén John C. Reilly – den knuselskelige skuespiller kendt fra flere komedier med Will Ferrell og de tre første Paul Thomas Anderson-film. I 2002 formåede han at være med i hele tre af de fem film, der var i spil til Oscar-statuetten for Bedste Film (’Chicago’, ’Gangs of New York’ og ’The Hours’).

Det er denne bedrift for at være skuespilleren med medvirken i flest Oscar-nominerede film på et år, som FiveThirtyEight har valgt at hylde med deres pris, der for første gang siden 2002 har fundet en værdig modtager i Michael Stuhlbarg. For at komme i betragtning til hæderen skal man nemlig dukke op i mindst tre film.

Derfor er Michael Stuhlbarg reelt set den første modtager nogensinde af den kuriøse pris. Som det fremgår på FiveThirtyEight’s side ville kun 13 skuespillere historisk set have gjort sig fortjent til prisen. De 11 andre før John C. Reillys daterer sig helt tilbage til Hollywoods Guldalder i 1930’erne og 40’erne, hvor man typisk nominerede mellem 10 og 12 film til hovedprisen.

Læs også: Hollywoods mest undervurderede skuespiller fortjener en plads i solen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af