Jim Carrey sendte Oscar-nomineret makeup-artist i terapi under ’Grinchen’

Jim Carrey som 'Grinchen'

Japanske Kazuhiro Tsuji er en af Hollywoods absolutte troldmænd, når det kommer til makeup-design, og senest er han blevet Oscar-nomineret for at hjælpe Gary Oldman i sin totale transformation til Winston Churchill i ’Darkest Hour’. Tsuji har dog aldrig glemt dengang, hvor Jim Carrey næsten slog ham ud af kurs.

I et nyt interview med Vulture fortæller Kazuhiro Tsuji således om, hvordan Ron Howards julefilm ’Grinchen – Julen er stjålet’ var et mindre mareridt at arbejde på, da Jim Carrey, som dokumenteret i ’Jim og Andy’, blev opslugt af sin karakter, der i dette tilfælde var den grønpelsede julesabotør nummer 1.

»På settet var Carrey virkelig ond mod alle og de kunne ikke afslutte begyndelsen af produktionen. Efter to uger havde vi kun optaget tre dage af produktionsplanen, fordi han pludselig ville forsvinde og komme tilbage, hvorefter alt var flået fra hinanden. Vi kunne ikke optage noget som helst«, fortæller Kazuhiro Tsuji.

Kazuhiro Tsujis er en tolerant mand. Det skal man være for at sidde fem timer med en gnaven Ron Pearlman på ‘Hellboy’. Alligevel var Jim Carrey i en liga for sig. Komikeren fortalte i 2014 i ‘The Graham Norton Show’, hvordan man måtte indkalde en mand, der var vant til at træne CIA-agenter i at udholde tortur, til at styrke Carrey til de mange (cirka otte og en halv) timer i makeuppen.

Sponsoreret indhold
Rejs ind i HBO Nordics mange verdener
HBO Nordic

Jim Carrey kan i dag grine af det, men Tsuji husker særligt, hvor umedgørlig og ‘sindssyg’ Carrey var, når han skulle have de store gule kontaktlinser på, som ifølge ham var yderst modtagelig over for det falske sne på settet. Han kunne også finde på at give Tsuji et overhaling for at ikke at have ramt den ‘rigtige’ grønne farve et enkelt sted. Makeup-artisten benyttede den præcis samme farve hver dag.

Tsujis besvær med den store stjerne slog ham på et tidspunkt ud i en sådan grad, at han fik lov til at holde en pause fra filmen af legenden Rick Baker, som var hovedansvarlig for makeup- og special effects-afdelingen. Det var samtidig et forsøg på at få Carrey til at indse vigtigheden af Tsujis møjsommelige arbejde. Det lykkedes.

Tsuji blev efter et par uger ringet op af ‘Dum og dummere’-stjernen, der bad japaneren om at komme tilbage til ‘Grinchen’-projektet, ligesom instruktør Ron Howard også gjorde med det løfte, at Carreys indstilling var ændret.

»Jeg kom tilbage på en betingelse. Jeg talte med mine venner, der foreslog mig: ‘Du skal bede dem om at få forhøjet din løn, før du tager tilbage’. Jeg havde ikke lyst til at gøre det – lidt for ulækkert. Så fik jeg ideen: Hvad med at spørge dem om hjælp til et green card?«, siger Tsuji.

Historien endte forholdsvis lykkeligt. Tsuji fik sit ID-kort med retten til at opholde sig permanent i USA, og Jim Carrey slappede lidt af med sit grønne temperament. Alligevel havde Tsuji behov for at gå i terapi efter ‘Grinchen – Julen er stjålet’ for at komme sig mentalt over de krævende strabadser med Jim Carrey.

Kazuhiro Tsuji kom videre og har efterfølgende været nomineret tre gange til en Oscar for sine makeup-akkuratesse for ‘Click’, ‘Norbit’ og nu ‘Darkest Hour’ foruden arbejde på ‘Benjamin Buttons forunderlige liv’ og ‘Looper’.

Læs også: Giv Jim Carrey det comeback, han fortjener – eller lad ham være i fred

Mest læste

Pinligt: Nicki Minajs tilføjelse af 'Fefe' til 'Queen'-tracklisten er ren desperation
Muf10 efter modeshow, der skabte verdensomtale: »Jeg fik lidt noia«
'Disenchantment': Manden bag ’The Simpsons’ gør comeback på Netflix
Driveby-skyderi skaber kaos til 6ix9ine og 50 Cents musikvideo-shoot
Her er fem helt nye album, du skal høre i dag – bl.a. Young Thug, Mitski og Ariana Grande

Seneste nyt

Young Thug blev arresteret til sin egen lytterfest – deler ny musikvideo få timer efter
’American History X’-instruktør caster robot til hovedrolle i ny film
Se Kanye West og Kid Cudi optræde som Kids See Ghosts for første gang til surprise-koncert
Se Mø synge akustisk 'Sun In Our Eyes' i tourbus på vej til Smukfest
Ruth Wilson må ikke sige, hvorfor hun forlader ’The Affair’
Fox News hyldede Aretha Franklin – men brugte et billede af Patti LaBelle
T.J. Miller svarer igen på anklager om mobning
Premiere: Danske Summers laver bombastisk hiphop om vejen fra bandmedlem til soloartist
Se første hårdtslående trailer til Marvels ’Iron Fist’ sæson 2
Scarlett Johansson er årets bedst betalte kvindelige skuespiller – se hele top 10