Martin McDonagh svarer på kritik af ‘Three Billboards…’: »Vi laver ikke film til seksårige«

Martin McDonagh svarer på kritik af ‘Three Billboards…’: »Vi laver ikke film til seksårige«
Martin McDonagh i 2018.
Foto: Jamie McCarthy/Getty Images

Mild spoiler for ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’. 

’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ er blevet hyldet til diverse prisuddelinger og har modtaget syv nomineringer til årets Oscar-uddeling. Filmen er dog også blevet mødt med en del kritik, blandt andet for Sam Rockwells racistiske og intolerante karakter Dixon, der undervejs skifter grundholdning temmelig brat og opnår en vis forsoning.

I et interview med Entertainment Weekly svarer instruktør og manuskriptforfatter Martin McDonagh nu tilbage på kritikken, og han starter med Dixon: »Jeg synes overhovedet ikke, at hans karakter bliver genrejst. Han starter ud som et racistisk røvhul. Han er ret meget den samme hen mod slutningen, men her har han indset, at han bliver nødt til at ændre sig«, forklarer han.

»Der er plads til det, og han har, til en vis grad, indset sine tidligere fejltagelser. Men det er på ingen måde meningen, at han skal blive en eller anden slags genrejst helt«, siger han og tilføjer: »Og vi laver ikke film til seksårige, vi laver ikke ’The Avengers’. Vi forsøger at lave noget, der er lidt mere vanskeligt og tankevækkende«.

»Det er en bevidst rodet og vanskelig film. For verden er rodet og vanskelig«, slutter han. »Du bliver ligesom nødt til holde et spejl op og fortælle, at vi ikke har nogen løsning. Men jeg synes, der er en masse håb og menneskelighed i filmen, og hvis du har det in mente i hjertet, når du ser på alle problemstillingerne, flytter vi os måske til et mere interessant sted«.

Oscar-showet finder sted den 4. marts.

Læs også: Én måned til Oscar: Hvem vinder for bedste film?

Sponsoreret indhold
Queer-perle er »en af årets mest centrale film«
To af tidens største skuespiltalenter, Chloë Grace Moretz og Sasha Lane, viser deres værd i ‘The Miseducation of Cameron Post’. Find billetter her.
41Shadows