Quentin Tarantino forsvarer voldtægtsdømte Roman Polanski i gammelt interview

Quentin Tarantino forsvarer voldtægtsdømte Roman Polanski i gammelt interview
Quentin Tarantino og Uma Thurman på filmfestivalen i Cannes i 2014.
Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Quentin Tarantino har på det seneste fået massevis af negativ opmærksomhed omkring Uma Thurmans mislykkede stunt under optagelserne til ’Kill Bill’, hvor han utilsigtet udsatte hende for livsfare. I den forbindelse gav han en længere forklaring på, hvad der dengang skete, og kaldte det sit livs største fortrydelse.

Men det stopper ikke her. Nu har Jezebel gravet et interview frem fra 2003, hvor Tarantino bliver spurgt ind til sit syn på Roman Polanskis voldtægtsdom på en 13-årig pige tilbage i 1977, som sidenhen har holdt den polske instruktør fra amerikansk grund. I interviewbidden, som kan høres HER, er Tarantinos budskab klart: Polanski voldtog hende ikke.

»Han voldtog ikke en 13-årig«, afviser han. »Det var lovfæstet (statutory) voldtægt… han havde sex med en mindreårig. Det er ikke voldtægt. Når du bruger ordet voldtægt, synes jeg, du taler om voldeligt at kaste sig over dem – det er en af de mest voldelige forbrydelser i verden. Man kan ikke kaste om sig med ordet ’voldtægt’. Det er ligesom at kaste om sig med ordet ’racist’. Det passer ikke til alt, hvad folk bruger det mod«.

Da intervieweren Howard Stern forklarer, at pigen hævdede ikke at have samtykke under samlejet, har Tarantino et andet syn på sagen:

»Nej, sådan var det overhovedet ikke. Hun ville gerne og datede fyren«, svarer han. »Og for resten så taler vi om amerikansk moral, ikke moral i Europa og sådan«.

Han udtaler desuden, at han hellere vil tro på Polanskis udgave af historien end en den fra en »13-årig party girl«, og han understreger: »Jeg mener ikke det er voldtægt. Jeg mener, det er imod loven«.

Det bliver spændende at se, om Tarantino igen skal ud i et længere interview for at forklare fortidens handlinger, eller om han lader disse udtalelser stå. Efter MeToo har de nok større konsekvenser i dag, end det havde i 2003.

Læs også: Uma Thurman deler video fra sit ’Kill Bill’-crash – bebrejder ikke længere Tarantino

Annonce