Se David Schwimmers seks kortfilm om sexchikane – med Bobby Cannavale og Cynthia Nixon

Se David Schwimmers seks kortfilm om sexchikane – med Bobby Cannavale og Cynthia Nixon
David Schwimmer til Voices Against Solidarity Awards i 2017.
Foto: Paul Morigi/Getty Images

Senest så vi David Schwimmer, bedst kendt som Ross fra ’Friends’, i rollen som Robert Kardashian i ’American Crime Story’-miniserien ’The People v. O. J. Simpson’. Lige nu er han igen i tv, men ikke i det vante serieformat. Han har i stedet været medproducer på seks reklamespots med titlen #ThatsHarassment, hvoraf han selv medvirker i et enkelt. Reklamerne vises på amerikanske tv-kanaler som Fox, Showtime og CBS, foruden streamingtjenesterne Amazon og Hulu.

’That’s Harassment’ var faktisk oprindeligt en kortfilm på 26 minutter, som Schwimmer og instruktør Sigal Avin færdiggjorde i april sidste år, men da Weinstein-skandalen satte gang i MeToo- og Time’s Up-bevægelserne, blev kortfilmen lige pludselig mere relevant end nogensinde før. Derfor teamede de op med organisationen RAINN, der bekæmper seksuel vold, og klippede kortfilmen ned til seks små videoer.

David Schwimmer sagde i forbindelsen med #ThatsHarassment-videoerne, at mænd, der er bange for at træde forkert, bliver nødt til at deltage i diskussionen.

»Mænd har meget at lære, men man kan ikke lære noget uden dialog«, udtalte han til The New York Times. »Mænd begår langt størstedelen af voldtægter, seksuelle overfald og sexchikane, så mænd er især forpligtede til at gøre noget og involvere sig«.

Udover Schwimmer medvirker blandt andre Bobby Cannavale, Michael Kelly, Meryl Streeps datter Grace Gummer og Cynthia Nixon. Se de seks små film her:

Læs også: Michael Haneke beskylder #MeToo-bevægelsen for at være en heksejagt: »Fordømmelserne hører til i middelalderen«

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold