Se første trailer til Netflix’ vanvittige, mordsimulerende reality-program ’The Push’

Siden mennesket blev civiliseret, har det altid været interesseret i sociale eksperimenter, hvor spillereglerne blev sat ud af kraft, og rovdyret fik lov til at træde frem. På film har vi set det i eksempelvis ‘The Stanford Prison Experiment’ og den tyske ‘Eksperimentet’, der begge dramatiserer et løbskløbende eksperiment fra 1971, hvor de medvirkende blev opdelt i fanger og vagter i et fængsel.

Det er nok også på grund af denne fascination, at reality-genren stadigvæk tiltrækker horder af seere. Snart får britiske ‘The Push’ premiere på Netflix, og her tages et socialt eksperiment til det ekstreme.

I første trailer formulerer værten Derren Brown, kendt som tv-illusionist, programmets centrale spørgsmål: »Kan vi blive manipuleret gennem gruppepres til at begå mord?«.

En intetanende mand bliver således filmet af et væld af skjulte kameraer, mens 70 skuespillere fører ham gennem en nøje planlagt simulation, der til sidst skal resultere i, at han skubber en mand i døden fra et tag – heraf titlen.

Det er ikke første gang, at Netflix satser på reality-tv. Sidste år bragte de eksempelvis det anderledes afdæmpede japanske reality-show ‘Terrace House’. ‘The Push’ ser dog ud til at gå i en mere outreret retning. Det kommer på Netflix 27. februar.

Læs også: Japansk realityhit på Netflix er absurd vanedannende – som ‘Paradise Hotel’s diametrale modsætning

Annonce