Soundvenue Forpremiere: Se Joaquin Phoenix’ magtdemonstration i den sublime hævnfilm ’You Were Never Really Here’

Soundvenue Forpremiere: Se Joaquin Phoenix’ magtdemonstration i den sublime hævnfilm ’You Were Never Really Here’
Joaquin Phoenix i 'You Were Never Really Here'.

Joaquin Phoenix vælger sin roller med omhu. Og han går planken ud, når først han har sagt ja.

Til Lynne Ramsays ’You Were Never Really Here’ tog han et betragteligt antal kilo på i muskler og fedt, og han giver liv og sjæl til rollen som ekssoldaten Joe, der nu arbejder som fixer og hitman med en hammer som sit foretrukne værktøj og får til opgave at redde datteren til en senator ud af en pædofilirings kløer. Mens hans eget sind er plaget af PTSD fra både krigens gru og en grum barndom, vil han gøre alt for at beskytte pigen i det, der måske kan lyde som en gennemsnitlig hævnthriller, men er uendeligt meget mere.

Man skal dog ikke se mange minutter af filmen, før man forstår, hvor særlig en oplevelse den blot 85 minutter lange ’You Were Never Really Here’ er – lige så poetisk, som den er hårdkogt, lige så æstetisk øjenåbnende, som den er brutalt klaustrofobisk. Lynne Ramsay (’Movern Caller’, ’We Need to Talk About Kevin’) er en af tidens mest visionære billedskabere, og Radioheads Jonny Greenwood har skabt en dybt original lydside.

’You Were Never Really Here’ fik en bragende flot modtagelse, da den fik premiere på filmfestivalen i Cannes, hvorfra Joaquin Phoenix fortjent hjemtog prisen for bedste mandlige skuespiller for sin magtdemonstration af en præstation.

Vores egen anmelder uddeler fem stjerner til filmen og kalder filmen »en hallucinerende biografoplevelse« og »en kultfilm til kommende generationer«, som han sammenligner med film som ’Taxi Driver’ og ’Leon’.

Nu kan man endelig se ’You Were Never Really Here’ på dansk grund, når vi inviterer til forpremiere 14. marts i Empire Bio.

Forpremieren er arrangeret i samarbejde med DriveNow.

Køb billetter HER – tilmeld Facebook-event HER.

’You Were Never Really Here’
Empire Bio
14. marts kl. 20.

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Advertisement