’A Year of Hope’: Dansk film om gadebørn i Filippinerne smelter dit hjerte

’A Year of Hope’: Dansk film om gadebørn i Filippinerne smelter dit hjerte
5 6
Dokumentarfilm
Instruktion

Mikala Krogh

Spilletid

84 min.

Premiere

Vises 21. og 25. marts på CPH:DOX

CPH:DOX. Knap en million børn lever på gaden i Filippinerne, hvor hvert tredje barn oplever at blive seksuelt misbrugt.

En lille flok af dem får en chance for et bedre liv gennem rehabiliteringsprogrammet Project Stairway. Et år med uddannelse, vejledning, kost, logi og trygge rammer skal give dem ressourcer til at slippe ud af Manillas slum. Men er det nok til at veje op for en hel barndom præget af fattigdom, kriminalitet og misbrug?

Den garvede danske dokumentarist Mikala Krogh har fulgt to af drengene i Project Stairway gennem det år, programmet varer. 13-årige Justin er homoseksuel og drømmer om at blive modedesigner. Han har svært ved at falde ind i drengegruppen og ved at slippe sin vane med at stjæle tøj. 15-årige Pablo er ikke til at slå et ord eller et smil af. Han bryn er konstant rynkede i bekymring og hans øjne umådeligt triste.

Langsomt åbner de sig. Og trods deres grumme historier, dysfunktionelle familier og tilsyneladende udsigtsløse fremtid giver projektet og filmen håb om, at drengene kan få en lysere fremtid. Filmen glorificerer dog ikke projektet, men viser, at nogle børn er kommet så langt ud, at de ikke står til at blive ’reddet’.

Krogh kommer imponerende tæt på de to drenge med sit observerende kamera. Uden ord, forklaringer eller påklistrede følelser får vi lov til at følge dem udvikle sig, alene gennem deres ansigter og interaktion med de andre drenge. Det er underspillet og enormt rørende. Og første gang Pablo bryder ud i et smil, smelter éns hjerte.

Læs også: Alle vores CPH:DOX-anmeldelser samlet på ét sted

Sponsoreret indhold
Din nye bedste ven er let, lækker og luksuriøs
… og den passer til både de produktive, de kreative og alle dem, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Læs mere om Asus’ ZenBook 13 og 15 her.
ASUS