Alex Garland instruerede det meste af ’Dredd’, men blev ikke krediteret

Alex Garland instruerede det meste af ’Dredd’, men blev ikke krediteret
Karl Urban i 'Dredd'.

Efter blandt andet at have ageret manuskriptforfatter på Danny Boyles sci-fi-perler ’28 dage senere’ og ’Sunshine’ bragede Alex Garland igennem med instruktørdebuten ’Ex Machina’, som nu efterfølges af ’Annihilation’.

Nu er det kommet frem, at ’Ex Machina’ i realiteten var Garlands anden film som instruktør. I 2012 skrev han manuskript til ’Dredd’, som omhandler den britiske tegneseriefigur Judge Dreed, der i et dystert fremtidsunivers både agerer lovgivende, dømmende og udøvende magt.

Filmens hovedrolleindehaver Karl Urban fortæller, at Garland havde mere at gøre med projektet end ’bare’ manuskriptskrivningen:

»En kæmpestor del af ’Dredd’s succes er på grund af Alex Garland, og hvad folk ikke ved er, at Alex Garland rent faktisk instruerede den film«, udtalte Urban til JoBlo.

»Jeg håber bare, at folk, når de tænker på Alex Garlands filmografi, ser ’Dredd’ som hans første film, lavet før ’Ex Machina’«.

’Dredd’ var gennem et kaotisk produktionsforløb, hvor den egentlig krediterede instruktør Pete Travis blev forbudt at tage del i klippeprocessen, angiveligt på grund af kreative uenigheder med producerne. Men nu står det altså klart, at meget af den egentlige instruktion blev foretaget af Garland.

’Annihilation’ kommer på Netflix 12. marts.

Læs også: Natalie Portman svarer på whitewashing-anklager mod Alex Garlands ’Annihilation’

Sponsoreret indhold
Foals gentænker rockmusikken på fantastisk nyt udspil
De Northside-aktuelle englændere imponerer stort med ’Everything Not Saved Will Be Lost’ – hør albummet her.
Warner Music