Christian Tafdrup og Jonatan Spang lancerer traileren til ‘En frygtelig dejlig kvinde’

Christian Tafdrup og Jonatan Spang lancerer traileren til ‘En frygtelig dejlig kvinde’
Amanda Collin som den frygtelig dejlige kæreste Marie.

Christian Tafdrups anden spillefilm som instruktør var sidste års mest omdiskuterede danske film, på trods af at den først fik premiere 25. december. Allerede efter at have set traileren til ‘En frygtelig kvinde’ kritiserede flere filmen for sin kvindeportrættering. Her på redaktionen delte filmen da også vandene.

Nu svarer Christian Tafdrup (igen) tilbage på kritikken af publikumssuccesen ved i Jonatan Spangs DR2-talkshow ‘Tæt på sandheden’ fra i søndags at præsentere den længe ventede opfølger: ‘En frygtelig dejlig kvinde’.

»Jeg har fået rigtigt mange søde tips fra feminister, der har henvendt sig til mig og givet mig lidt kritik«, fortæller en smilende Tafdrup, der dog må forklare, at filmen simpelthen er blevet misforstået:

»Den film hedder jo ‘Én frygtelig kvinde’ – den handler om én kvinde, der er frygtelig. Det vil sige, at alle andre kvinder er skønne og dejlige. Det tror jeg, ret mange har misforstået«, siger han i klippet, der netop er blevet lagt på Facebook.

»Tag en film som ‘En russer rydder op i Chicago’. Det er jo også én russer, der rydder op i Chicago. Det betyder ikke, at alle russere rydder op i Chicago«

I den nye ‘En frygtelig dejlig kvinde’ har Tafdrup dog lyttet til kritikken. Amanda Collins Marie fremstilles således som en mindre skurkeagtig og langt mere medgørlig kæreste. Se klippet her:

Læs også: Tillykke, Jonatan Spang: Sejren er din, kritikerne til grin

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold