Christopher Nolan kører ‘Black Panther’ i stilling som Oscar-kandidat næste år

Christopher Nolan kører ‘Black Panther’ i stilling som Oscar-kandidat næste år
Chadwick Boseman i 'Black Panther'.

’Black Panther’ er tæt på at runde en milliard dollars i indtjening på verdensplan, har en for superheltefilm uhørt høj anmelderscore på 88 på Metacritic, og ved søndagens Oscar-show syntes filmens stjerner at have fået deres egen hyldestplads midt i salen. Alle elsker tilsyneladende Ryan Cooglers ’Black Panther’. Også Christopher Nolan.

Efter afholdelsen af årets show skulle ’Dunkirk’-instruktøren jokende have konfronteret Deadlines udsendte, Pete Hammond, med spørgsmålet om, hvilken film der ville vinde ’Bedste film’-kategorien næste år. Nolan lagde hurtigt spøgefuldheden til side for i sin velkendte saglige natur uden blinken at udpege ’Black Panther’ til en klar nominering blandt de bedste film næste år.

Nolan har en vis ekspertise fra superheltegenren med ’The Dark Knight’-trilogien. Det er ikke nogen statshemmelighed, at Oscar-akademiet i 2010 hævede tallet af nominerede i ’Bedste film’-kategorien som direkte konsekvens af, at der ikke var blevet plads til Nolans superheltekulmination, ’The Dark Knight’, året før.

Med sin kommentar er Nolan med til at lægge yderligere pres på akademimedlemmerne, som allerede på nuværende tidspunkt får svært ved at se bort fra Wakanda og ’Black Panther’ om lidt under et år. Med til historien hører det, at Pete Hammond opsnappede fra Disney-lejren, at de ville lægge store kræfter i kampagnen for ’Black Panther’, når det igen bliver tid til awards season.

Læs også: Oscar er trådt ind i en ny tidsalder

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold