Soundvenue og CPH PIX præsenterer: Forpremiere på Greta Gerwigs Oscar-nominerede ’Lady Bird’

Soundvenue og CPH PIX præsenterer: Forpremiere på Greta Gerwigs Oscar-nominerede ’Lady Bird’

Greta Gerwigs femdobbelt Oscar-nominerede instruktørdebut er ikke kun en af årets mest charmerende film. Med en score på 99 procent på Rotten Tomatoes hører den også til blandt kritikernes absolutte favoritter. ‘Lady Bird’ er med andre ord en af de film, man skylder sig selv at se, og nu kan du komme til det før alle andre, når CPH PIX og Soundvenue inviterer til forpremiere i Grand Teatret onsdag den 11. april.

Greta Gerwig slog igennem som skuespiller med film som ’Damsels in Distress’ og gennembruddet ‘Frances Ha’, men har altid set sig selv bag kameraet. Faktisk co-instruerede hun ’Nights and Weekends’ allerede i 2008, men det er med ’Lady Bird’, at hun demonstrerer, at hun er et af amerikansk films allerstørste talenter.

Det samme gør Saoirse Ronan (’Atonement’, ’The Grand Budapest Hotel’) i hovedrollen som Christine, der står midt i et teenageoprør. Hun vil så langt væk fra barndomshjemmet som muligt og vil ikke engang bruge det navn, hendes forældre har givet hende. Derfor kalder hun sig Lady Bird. Men hun er endt på en kristen highschool i californiske Sacramento, hvor hun har svært ved at passe ind og slides med sin evigt kritiske mor (en suveræn Laurie Metcalf), alt imens hun drømmer om at komme på college ovre på Østkysten.

Det er en på samme tid bidende skarp og varm coming of age-film, der især er uforglemmelig i forholdet mellem mor og datter, der er dybt originalt skildret. Men det trækker da heller ikke ned, at de to kometer Timothée Chamelet (’Call Me By Your Name’) og Lucas Hedges (’Manchester by the Sea’) kan opleves som Lady Birds love interests.

Køb billet HER – og tilmeld Facebook-event HER.

’Lady Bird’
11. april kl. 21.30
Grand Teatret i København