The Weinstein Company overtages af kvinder

The Weinstein Company overtages af kvinder
Harvey Weinstein i London i 2013.
Foto: Anthony Harvey/Getty Images

Brødrene Harvey og Bob Weinsteins produktionsfirma The Weinstein Company har ikke overraskende fået det økonomisk svært, efter at utallige seksuelle krænkelses- og voldtægtsanklager sidste år ramte førstnævnte. Nu fortæller Reuters, at en investeringsgruppe har opkøbt firmaet.

Gruppen ledes af Maria Contreras-Sweet, der tidligere har været minister under Barack Obama, og milliardæren Ron Burkle. De vil give firmaet et nyt navn, beholde cirka 150 personer i job og oprette en kompensationsfond på mellem 80 og 90 millioner dollars til Harvey Weinsteins ofre.

»Dette næste skridt repræsenterer den bedst mulige måde at støtte oftre og beskytte ansatte på«, udtalte Contreras-Sweet til Reuters og tilføjede, at de vil »bygge et filmstudie ledt af en bestyrelse, som består af en majoritet af selvstændige kvinder«.

»Som en længerevarende forretningsleder og fortaler for køns- og racelighed har jeg været dybt påvirket af de nylige afsløringer vedrørende dette firmas lederskab«, skrev Contrera-Sweet i et brev til The Weinstein Company i forbindelse med købet.

»I må bekymre jer, på samme måde som mig, om kvinderne, som har lidt under de forudlempelser, som de blev udsat for. Jeg føler mig nødsaget til at handle og til en vis grad råde bod på, hvad de har udholdt«.

Investeringsgruppen betalte eftersigende 500 millioner dollars for at overtage firmaet.

Læs også: Vanity Fair-artikel afslører Weinsteins panik før lukketid: »Harveys bekymring var, hvem der havde stukket ham«

Annonce