Filmatiseringen af ‘Vildheks’ er undervejs med Gerda Lie Kaas og Sonja Richter – se første klip

Første klip er netop annonceret fra Kaspar Munks filmfortolkning af Lene Kaaberbøls ’Vildheks’-romaner. Munk har de seneste år instrueret afsnit af ’Herrens veje’, ’Bedrag’, ’Heartless’ og ’Tidsrejsen’, men slog igennem med de fintfølende og naturalistiske ungdomsfilm ‘Hold om mig’ og ‘You & Me Forever’ fra 2010 og 2012.

Hans nye film følger den 12-årige Clara, hvis liv ændrer sig pludseligt, da hun bliver angrebet af en kat og smittes med kattefeber. Gennem sin moster Isa finder Clara ud af, at hun i virkeligheden er en vildheks, og at katten i virkeligheden er hendes vildven, som vil beskytte hende mod en ond heks ved navn Kimæra.

Instruktør Munk har udarbejdet manuskriptet i sammen med sine ’Tidsrejsen’-makkere Bo Hr. Hansen (’Kunsten at græde i kor’, ’Du forsvinder’) og Poul Berg (’Herrens veje’, ’The Rain’). I hovedrollen ses debutanten Gerda Lie Kaas (søn af Nikolaj), som spiller over for blandt andre Sonja Richter, Signe Egholm, Kirsten Olesen og May Lifschitz.

Første klip fra filmen er netop blevet lanceret og kan ses herover. I klippet vågner Clara op i et stort, landligt hus, der vækker midelser om Weasley-familiens bolig – udover at radioen spiller Erann DD og Malk de Koijn. Hun får hurtigt selskab af skovens dyr, der tiltrækkes af hende: Først en ugle, dernæst to mus og til slut en hjort, som træder inden for døren.

Premieren er sat til 11. oktober. Det er i øvrigt ikke den eneste Lene Kaaberbøl-filmatisering, vi har i vente. ’Antboy’-instruktør Ask Hasselbalch er i øjeblikket i gang med at færdiggøre ’Skammerens datter 2: Slangens gave’, som ligger i forlængelse af Kenneth Kainz’ Skammer-film fra 2015.

Læs også: Ask Hasselbalch skal instruere fortsættelse til ’Skammerens datter’: »Jeg vil skrue op for eventyret’

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold