Jake Gyllenhaal øjner overraskende skurkerolle i ny ‘Spider-Man’-film

Jake Gyllenhaal øjner overraskende skurkerolle i ny ‘Spider-Man’-film
Jake Gyllenhaal i thrilleren 'Nightcrawler'.

Når opfølgeren til den anmelderroste ’Spider-Man: Homecoming’ svinger sig ind i biograferne til juli næste år, bliver det muligvis med en af Hollywoods største mandlige stjerner i den ledende skurkerolle.

Ifølge Deadline skulle Jake Gyllenhaal således være på tale til at spille Spider-nemesisen Mysterio aka. Quentin Beck i den endnu unavngivne toer instrueret af Jon Watts, der ligeledes styrede etteren sikkert i publikum og anmeldernes varme favne. Gyllenhaal får velkomment skurkeselskab af Michael Keatons Vulture, der måske/måske ikke er blevet semireformeret i fængslet siden vi sidst så ham i ‘Homecoming’.

I kølvandet på notorisk kræsne Tom Hardys overraskende inklusion i MCU, er der alt mulig grund til også at glæde sig til Gyllenhaals Marvel-debut, om end Mysterio med sin uigennemsigtige fiskebowle på hovedet umiddelbart syner af et visuelt aparte skurkevalg.

Mysterio som han ser ud i tegneserierne.

Der skulle dog være rigeligt kød på karakterens baggrundshistorie til at give Gyllenhaal mulighed for at flekse talentet inden den Oscar-nominerede skuespillers ekspressivitet – måske – gemmes væk bag dukkede rudder:

Quentin Beck er en tidligere mester i special effects og illusioner, der forsøgte sig som stuntman i L.A. inden karrieren faldt spektakulært fra hinanden. Og så må man jo efter klassisk tegneserielogik naturligvis tilslutte sig mørkets kræfter – man aner en vis slet skjult ironi i, at filmen peger på en Hollywood-drømmer med kuldsejlede ambitioner som superskurk.

I tegneserierne har Mysterio, foruden sine sammenstød med Spidey, været oppe imod både Daredevil og Doctor Strange, så det virker sandsyneligt, at MCU lurer på mulige crossover-plots. Endvidere er både Mysterio og Vulture i Marvel-mytologien medlemmer af skurketeamet Sinister Six, der på sigt kan komme i spil til at give DCEU’s ‘Suicide Squad’ kamp til boxoffice-stregen.

I så fald er Gyllenhaals ‘Spider-Man’-affære knopskuddet til et år-langt MCU-parløb.

Læs også: Tom Hardy er modbydelig skurk i ny trailer til ’Venom’

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.