»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Jake Gyllenhaal øjner overraskende skurkerolle i ny ‘Spider-Man’-film

Jake Gyllenhaal øjner overraskende skurkerolle i ny ‘Spider-Man’-film
Jake Gyllenhaal i thrilleren 'Nightcrawler'.

Når opfølgeren til den anmelderroste ’Spider-Man: Homecoming’ svinger sig ind i biograferne til juli næste år, bliver det muligvis med en af Hollywoods største mandlige stjerner i den ledende skurkerolle.

Ifølge Deadline skulle Jake Gyllenhaal således være på tale til at spille Spider-nemesisen Mysterio aka. Quentin Beck i den endnu unavngivne toer instrueret af Jon Watts, der ligeledes styrede etteren sikkert i publikum og anmeldernes varme favne. Gyllenhaal får velkomment skurkeselskab af Michael Keatons Vulture, der måske/måske ikke er blevet semireformeret i fængslet siden vi sidst så ham i ‘Homecoming’.

I kølvandet på notorisk kræsne Tom Hardys overraskende inklusion i MCU, er der alt mulig grund til også at glæde sig til Gyllenhaals Marvel-debut, om end Mysterio med sin uigennemsigtige fiskebowle på hovedet umiddelbart syner af et visuelt aparte skurkevalg.

Mysterio som han ser ud i tegneserierne.

Der skulle dog være rigeligt kød på karakterens baggrundshistorie til at give Gyllenhaal mulighed for at flekse talentet inden den Oscar-nominerede skuespillers ekspressivitet – måske – gemmes væk bag dukkede rudder:

Quentin Beck er en tidligere mester i special effects og illusioner, der forsøgte sig som stuntman i L.A. inden karrieren faldt spektakulært fra hinanden. Og så må man jo efter klassisk tegneserielogik naturligvis tilslutte sig mørkets kræfter – man aner en vis slet skjult ironi i, at filmen peger på en Hollywood-drømmer med kuldsejlede ambitioner som superskurk.

I tegneserierne har Mysterio, foruden sine sammenstød med Spidey, været oppe imod både Daredevil og Doctor Strange, så det virker sandsyneligt, at MCU lurer på mulige crossover-plots. Endvidere er både Mysterio og Vulture i Marvel-mytologien medlemmer af skurketeamet Sinister Six, der på sigt kan komme i spil til at give DCEU’s ‘Suicide Squad’ kamp til boxoffice-stregen.

I så fald er Gyllenhaals ‘Spider-Man’-affære knopskuddet til et år-langt MCU-parløb.

Læs også: Tom Hardy er modbydelig skurk i ny trailer til ’Venom’