Jason Bateman mansplainer kvindelig kollegas følelse af forulempelse på ‘Arrested Development’-set

Jason Bateman mansplainer kvindelig kollegas følelse af forulempelse på ‘Arrested Development’-set
David Cross og Jason Bateman i 'Arrested Development'.

I forgårs publicerede New York Times et fællesinterview med castet fra komedieserien ‘Arrested Development’, der vender tilbage på Netflix i næste uge.

Her fortæller skuespiller Jessica Walter, at hun aldrig i sin 60-årige skuespilkarriere har oplevet nogen råbe af hende, som Jeffrey Tambor gjorde en dag under optagelserne. Historien fødte ind i tidligere beretninger om Tambors sexchikane under en anden serie, ‘Transparent’.

Men i samtalen følte ‘Arrested Development’-stjerne Jason Bateman sig kaldet til at forklare, nogen ville sige mansplaine, Walters oplevelse.

»Igen, ikke for at bagatellisere det eller at undskylde det eller noget, men i underholdningindustrien er det utroligt normalt, at man har folk, som er, i anførselstegn ‘besværlige’. Og når man er i den priviligerede position at ansætte folk, eller have en indflydelse på, hvem der hyres, kan man foretage telefonopkald. Og man siger ‘hey, jeg har hørt X om Y, fortæl mig om det’. Og det, man lærer, er kontekst. Og man hører om personligheden, og man hører om arbejdsvaner, arbejdsetik, og man begynder at forstå…«, siger han, mens både Tambor og Walker sidder ved siden af.

Walker bryder kort efter ud i tårer og siger:

»Lad mig bare sige én ting jeg har lært i den her samtale. Jeg er nødt til at holde op med at være sur på ham. Han krydsede aldrig grænsen på vores serie, med noget seksuelt. Ja, mundtligt chikanerede han mig, men han undskyldte Jeg er nødt til at give slip på det«, siger hun og henvender sig direkte til Tambor:

»Og jeg må give dig en chance for, du ved, at vi kan blive venner igen«, fortsætter hun og understreger, at selvom Bateman siger, at den slags sker hele tiden, har hun aldrig oplevet noget lignende før.

I interviewet kommer de andre mandlige skuespillere – David Cross og Tony Hale – i det hele taget Jeffrey Tambor til undsætning, hvilket de alle har mødt stor kritik for siden. Men backlashet har især ramt Bateman, der nu har undskyldt på sin Twitter-profil og erkendt, at han mansplainede, og at »ofrets stemme er nødt til at blive hørt og respekteret«.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.