Lois Lane-skuespillerinden Margot Kidder er død – Hollywood mindes hende på Twitter

Lois Lane-skuespillerinden Margot Kidder er død – Hollywood mindes hende på Twitter
Margot Kidder og Christopher Reeve i 'Superman'.

‘Superman’-stjernen Margot Kidders repræsentant Camilla Fluxman Pines kunne i går bekræfte over for The Hollywood Reporter, at skuespillerinden gik bort i søndags, 69 år gammel.

Kidder havde været aktiv i film og tv siden 1960’erne, og slog igennem som 30-årig i rollen som Lois Lane overfor Christopher Reeves Clark Kent i ’Superman: The Movie’ fra 1978 – en rolle, hun stadig er bedst kendt for, og som hun gentog i ’Superman II’, ’Superman III’ og ’Superman IV: The Quest for Peace’.

Nyheden om Kidders død har naturligvis affødt mange reaktioner.

»Margots bortgang er et meget smertefuldt tab«, udtalte Richard Donner, der instruerede den første Superman-film i en pressemeddelelse.

»Der var kun én sand Lois Lane. Der var kun én sand Margot Kidder. Ekstraordinært kreativ, kunstnerisk og humoristisk. En overbrugt kommentar, men komplet sandfærdig: Hun rørte enhver, hun mødte, og enhver, hun arbejdede sammen med«.

DC Comics’ officielle Twitter-profil mindedes i går den candisk-amerikanske skuespillerinde med ordene: »Tak for at være den Lois Lane som så mange af os voksede op med«. Og flere Hollywood-navne har senere fulgt trop.

»På skærmen var hun magisk. Væk fra skærmen var hun en af de sødeste, mest kærlige kvinder, jeg nogensinde har kendt«, skrev Mark ‘Luke Skywalker’ Hamill eksempelvis i et tweet. »Jeg vil savne dig, Margot Kidder. Dit eftermæle vil for evigt leve videre«.

»Ked af at høre om Margot Kidders bortgang«, skrev instruktør Edgar Wright ligeledes på Twitter. »En gnist af liv i alle sine film. Jeg elskede hende i kult-gyserfilmene ’Sisters’ og ’Black Christmas’. Og hun forbliver selvfølgelig den bedste Lois Lane i de magiske ’Superman’ og ’Superman II’«

Se disse og andre tweets, blandt andre fra Elijah Wood og komiker Kumail Najiani, herunder.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.

Sponsoreret indhold
Har du nerver til en ny omgang ’True Detective’?
Se Mahershala Ali brillere i den intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic

Advertisement