Morgan Freeman beskyldt for seksuel krænkelse af otte forskellige kvinder

Morgan Freeman beskyldt for seksuel krænkelse af otte forskellige kvinder
Foto: Frederick M. Brown/Getty Images

Seksuelle og verbale krænkelser af forskellig art på diverse filmset, til presseevents og på hans produktionsselskab, Revelations Entertainment. Sådan lyder beskyldningerne fra otte forskellige kvinder mod Morgan Freeman.

En anonym produktionsassistent til komedien ’Going in Style’ i 2015 fortalte (ifølge The Guardian), at hun oplevede, at Morgan Freeman »blev ved med at prøve at løfte op i min nederdel og spørge, om jeg havde undertøj på«. Freemans medspiller Alan Arkin havde ifølge assistenten efterfølgende bedt Freeman om at stoppe, hvortil Freeman ikke havde anet, hvad han skulle svare.

Produktionsassistenten er en af 16 mennesker, CNN har talt med om anklagerne. Otte af disse anklagede den 80-årige skuespiller for seksuel og verbale krænkelser, mens de sidste otte meddelte, de ikke havde vidnet sådanne hændelser.

CNN-journalist Chloe Melas, der har været med til at udforme rapporten, fortæller, at Freeman gjorde upassende tilnærmelser, da de to mødtes til et presseevent i forbindelse med filmen ’Going in Style’. Melas, der var seks måneder henne på daværende tidspunkt, gav hånd til Freeman, hvorpå han holdt hendes greb og sagde: »Boy, jeg ville ønske, jeg var dér. Du er moden« (’moden’ oversat i mangel på bedre fra det engelske ord ’ripe’, der eksempelvis bruges om spisemoden frugt eller vellagret øl).

Flere af de otte kvinder fortæller, at særligt arbejdsmiljøet hos Freemans produktionsselskab var giftigt. Her har seks tidligere medarbejdere desuden fortalt, de har været vidner til skuespilerens krænkelser. Freeman bliver af en mandlig medarbejder beskrevet som den »klamme onkel«, mens andre fortæller, han kommenterede kvindernes kroppe, gav en praktikant massage, stirrede på en kvindelig medarbejders bryster og spurgte en anden kvindelig medarbejder, hvordan hun havde det med seksuel krænkelse, mens hun stod omgivet af en gruppe mænd.

Morgan Freeman har svaret på rapporten med følgende udtalelse: »Alle, der kender mig eller har arbejdet med mig, ved, at jeg ikke er én, der intentionelt ville støde nogen eller bevidst få nogen til at føle sig dårligt tilpas. Jeg undskylder til alle, der har følt sig ubekvemme eller nedgjort – det har aldrig været min intention«.

Konsekvenserne af rapporten er lige så stille ved at rulle ind. Det canadiske transportsselskab TransLink har fjernet Freemans stemme fra deres reklamer, mens Screen Actors Guild-sammenslutningen, der sidste år uddelte en ærespris til skuespilleren, undersøger sagen og dens potentielle konsekvenser.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af