Netflix’ mest oversete serie, ‘Fauda’, får trailer til sæson 2

For nylig debuterede Netflix på dansk med ‘The Rain’, men de har haft øjnene op for ikke-engelsksprogede serier gennem længere tid. I januar sidste år hyldede jeg den israelske thrillerserie ‘Fauda’, som oprindeligt kørte på Israels kanal YES i 2015, og som Netflix tog ind på tjenesten i starten af sidste år, før de nu har finansieret den kommende sæson 2 som en Netflix Original.

Serien handler om en hemmelighedsomgærdet israelsk specialenhed, der forklædt som arabere jager Hamas og andre terrorister i de sprængfarlige områder Vestbredden og Gaza. Serien er blevet et stort hit på både den israelske og palæstinensiske side af konflikten, fordi den faktisk formår at indfange nuancerne på begge sider – og pakker det ind i en tempofyldt, actionspækket og intelligent spændingsfortælling med den karismatiske, hårdføre leder Doron som anker.

Doron bliver spillet af Lior Raz, der selv har arbejdet i en specialenhed som den i serien, og som også selv er blandt seriens bagmænd. Traileren indikerer, at han vender tilbage til et sidste job, og det ser ud, som om opfølgeren så absolut heller ikke bliver kedelig.

‘Fauda’ er på Netflix fra 24. maj.

Læs også: Overset, rasende spændende Netflix-serie har gjort det umulige