Robert Downey Jr. laver dokumentarserie om kunstig intelligens til YouTube

Robert Downey Jr. laver dokumentarserie om kunstig intelligens til YouTube
Robert Downey Jr. og Susan Downey.
Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for MPTF

YouTube’s medlemskabsbaserede streamingplatform YouTube Red vækster på livet løs.

Lige nu storhitter ’Karate Kid’-seriefortsættelsen ’Cobra Kai’ sålunde på Red (ifølge Parrot Analytics fik den i sidste uge mere digital opmærksomhed end selveste ’The Handmaid’s Tale’), og til næste år lander en ambitiøs dokumentarserie om kunstig intelligens, skabt af Robert Downey Jr. og producer-hustruen Susan Downey.

Serien har endnu ikke fået en titel, men vi kan forvente otte afsnit af en times varighed, med Robert Downey Jr. som vært og fortæller. Igennem samtaler med blandt andre forskere og filosoffer vil serien undersøge, hvordan kunstig intelligens ændrer den måde, vi arbejder og lever vores liv på – i dag såvel som i fremtiden.

»Robert og jeg nærer en nysgerrighed omkring kunstig intelligens, der er et kompliceret, polariserende emne. Vores mål er at udforske kunstig intelligens igennem objektive briller på en helt igennem frygtløs, farverig og underholdende måde«, siger Susan Downey i et statement.

Det er ingen hemmelighed, at Robert Downey Jr. deler fascinationen af teknologi med sit filmiske alter ego Tony Stark: I Elon Musks biografi forlyder det, at Downey Jr. selv bad om, at Starks værksted i ’Iron Man’ fra 2008 skulle huse en Tesla Roadster, for at illustrere Starks fremsynethed. Og i 2016 tilbød skuespilleren at lægge stemme til det AI-baserede styresystem, Facebook-skaber Mark Zuckerberg var ved at udvikle til sit hjem.

YouTube-serien produceres af Downey-parrets produktionsselskab, Team Downey, og uanset om næste års ‘Avengers 4’ måtte betyde enden for Iron Man eller ej, kommer Downey Jr. altså ikke til at ligge på den lade side foreløbig.

Læs også: Robert Downey Jr. tjener lige så meget på 15 minutter, som Leonardo DiCaprio gør på en hel film

Sponsoreret indhold
Din nye yndlingsserie venter på dig
Vinteren varer ikke evigt. Heldigvis er der nye sæsoner af 'Killing Eve', 'Knightfall' og 'Billions' klar til dig på den anden side. Prøv HBO Nordic lige her.
HBO NORDIC
Sponsoreret indhold
Ad Ad Ad