Første ’Game of Thrones’-spinoff på vej

Første ’Game of Thrones’-spinoff på vej

Det er over et år siden, at HBO annoncerede deres igangværende arbejde med at udvikle potentielle ’Game of Thrones’-spinoffs. Men nu har kanalen så endelig sat sig fast på den første arvtager til serieverdenens måske største kommercielle succes.

Valget er faldet på en endnu unavngiven prequel-serie fra Jane Goldman (manuskriptforfatter på ’Kick-ass’ og ’Kingsman: The Secret Service’) og selveste George R.R. Martin. Indtil videre har HBO bestilt pilotafsnittet på fantasy-universets første spinoff, der udspiller sig tusindvis af år før handlingerne i ’Game of Thrones’.

Den officielle seriebeskrivelse fra HBO lyder således:

»Serien følger verdenens forfald fra den gyldne æra af helte indtil dens værste time, tusindvis af år før begivenhederne i ’Game of Thrones’. Og kun én ting er sikkert: Fra de rædselsvækkende hemmeligheder om Westeros’ historie til White Walker’nes sande oprindelseshistorie, fra mysterierne mod øst til de sagnomspundne Starks… Det er ikke den historie, vi tror, vi kender«.

Den omtalte ’æra af helte’ har ikke fået megen opmærksomhed i ’Game of Thrones’-serien, men i R.R. Martins bøger beskrives perioden som de formative år for dét Westeros, vi kender i dag. Goldman får altså rig mulighed for at forme universets begyndelse i samarbejde med R.R. Martin selv, når hun indtager rollen som serieskaber og showrunner med forfatteren som executive producer og medskaber.

HBO har tidligere meddelt, at de har endnu fire spinoffs på tegnebrættet, men det er stadig uvist, om de også vil blive realiseret.

I januar udtalte kanalens programchef, Casey Bloys, om de mange spinoffs i støbeskeen: »Jeg har ikke nogen tidsplan for, hvornår vi beslutter noget. Jeg kunne lave mellem nul og fem. Formentlig mere sandsynligt omkring én«.

Noget kunne altså tyde på, at Goldman og R.R. Martins spinoff får plads til at ånde.

’Game of Thrones’ vender tilbage med sin ottende og sidste sæson i 2019, og Bloys har desuden meddelt, at en eventuel spinoff tidligst vil løbe over skærmen et år efter afslutningen på ’Game of Thrones’.

Læs også: ’Game of Thrones’-afslutningen er så hemmelig, at manuskripterne selvdestruerer