Trine Dyrholm får kontroversiel hovedrolle i ‘Dronningen’

Trine Dyrholm får kontroversiel hovedrolle i ‘Dronningen’
Trine Dyrholm under Berlinalen i 2016, hvor hun vandt Sølvbjørnen for sin præstation i 'Kollektivet'.
Foto: Sean Gallup/Getty Images

Det ligger umiddelbart lige for: Dansk films ukronede dronning Trine Dyrholm spiller hovedrollen i May El-Toukhys ’Dronningen’, hvis optagelser netop er afsluttet og en premieredato sat til marts 2019.

Men der er mere foruroligende hvepsedronning end monark over Trine Dyrholms Anne, der styrer karriere og familie med stor, kompromisløs myndighed lige indtil dagen, hun går for vidt i sin magtbegærlighed.

Anne forfører sin 17-årige stedsøn Gustav og sætter dermed alt over styr for lysten og et spind af løgne, der truer med at vælte hende fra tronen i alle aspekter af livet.

‘Dronningen’ er skrevet af May el-Toukhy og samarbejdspartneren Maren Louise Käehne, der ligeledes forfattede instruktørens roste debutfilm ‘Lang historie kort’ – for hvilken Trine Dyrholm modtog Robert-pris nummer syv. Trioen får denne gang selskab af svenskerne Gustav Lindh som Gustav og Magnus Krepper (‘Liberty’) som Annes mand, mens også Preben Kristensen, Mads Wille og Stine Gyldenkerne medvirker i ‘Dronningen’.

Inden hun indtager lærredet som Anne, kan Trine Dyrholm til december ses i Pernille Fischer Christensens imødesete Astrid Lindgren-film ‘Unge Astrid’, hvorefter hun i kølvandet på ‘Dronningen’ føjer gravitas til Marie Grathø Sørensens debutspillefilm ‘Teenage Jesus’, der får premiere i foråret 2019.

Læs også: En ny epoke er skudt ind i dansk film – men alt for få har opdaget det

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.