Prominente transkønnede skuespillere kritiserer Scarlett Johanssons kontroversielle casting

Prominente transkønnede skuespillere kritiserer Scarlett Johanssons kontroversielle casting
Den transkønnede 'Transparent'-stjerne Trace Lysette.
Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Da Scarlett Johansson forleden blev annonceret til rollen som den transkønnede Dante ‘Tex’ Gill i den kommende ‘Rub & Tug’, vakte det øjeblikkeligt kritik på nettet. På Twitter anførte flere, at rollen burde gå til en transkønnet mand.

Scarlett Johansson gjorde ikke sagen bedre, da hun svarede på kritikken uden synderlig lydhørhed. »Fortæl dem, at de kan blive henvist til Jeffrey Tambor, Jared Leto og Felicity Huffmans repræsentanter for kommentarer«, sagde hun via sine repræsentanter med henvisning til andre cis-skuespillere, der har fået stor ros for at spille transkønnede.

Med det forstummer kritikken naturligvis ikke, og nu har to af Hollywoods mest prominente transkønnede skuespillere meldt sig under fanerne.

»Oh word? Så I kan blive ved med at spille os, men vi kan ikke spille jer«, tweetede Trace Lysette, som er kendt for sin rolle i Amazons ‘Transparent’ over for førnævnte Tambor.

»Hollywood er så fucked. Jeg ville ikke være så oprevet, hvis jeg kom ind i de samme rum som Jennifer Lawrence og Scarlett til cis-roller, men vi ved, at det ikke er tilfældet. Et rod«, fortsatte hun.

»Ikke alene spiller I os og stjæler vores fortælling og vores muligheder, men I klapper jer selv på ryggen med trofæer og anerkendelse for at mime, hvad vi har levet… så twisted. Jeg er så færdig«.

Jamie Clayton, der har haft en stor rolle i Netflix-serien ‘Sense 8’, formulerede det således: »Skuespillere, der er transkønnede, får aldrig en audition til noget som helst andet end roller, der er transkønnede. Dét er det virkelige problem. Vi kan ikke engang komme ind i rummet. Cast skuespillere, der er transkønnede, som ikke-trans-karakterer. Jeg udfordrer jer«.

Scarlett Johansson fik også kritik, da hun tog rollen som asiatisk kvinde i ‘Ghost in the Shell’, som i øvrigt var instrueret af Rupert Sanders, der også står bag ‘Rub & Tug’.

Læs også: Scarlett Johansson lander transseksuel rolle – casting-kritikken gløder

Sponsoreret indhold
Skarpere, stærkere og hurtigere
Uanset om du er superhelt eller topspiller, om du skyder med eller imod nettene. Giv din gaming et boost med PS4 Pro.
PlayStation
Sponsoreret indhold