’Batwoman’-skuespiller Ruby Rose forlader Twitter i kølvandet på barsk kritik

’Batwoman’-skuespiller Ruby Rose forlader Twitter i kølvandet på barsk kritik
Ruby Rose til People's Choice Awards 2017
Foto: (Christopher Polk/Getty Images)

Det er kun at uge siden, at Ruby Rose blev annonceret i rollen som Batwoman i The CW’s serier ’Arrowverse’ og ’Batwoman’. Annonceringen vakte opsigt, da det blev understreget, at Batwoman ville blive den første homoseksuelle superhelt på tv.

Castingen faldt dog ikke i god jord hos alle, og hastagget #RecastBatwoman begyndte at trende på Twitter kort efter annonceringen. Nogle kritiserer, at Rose ikke er jødisk, hvilket er tilfældet for Kate Kane, der er Batwomans borgerlige identitet.

Kritikken går også på, at Rose ikke identificerer sig som lesbisk, da hun har en flydende kønsidentitet og altså hverken identificerer sig som mand eller kvinde.

Og nogle synes simpelthen bare ikke, at Rose er en dygtig nok skuespiller, og ønsker i stedet den forholdsvist ukendte, jødiske og lesbiske Ashley Platz, hvis audition kan ses på Twitter. En række af de anklagende tweets kan læses herunder.

Rose har i kølvandet på kritikken slettet sin profil på Twitter, men nåede dog at påtale kritikpunkterne inden: »Hvor i alverden kommer ’Ruby er ikke lesbisk, og kan derfor ikke spille Batwoman’ fra? Det er noget af det sjoveste og mest latterlige, jeg nogensinde har hørt«, skrev hun, kort inden profilen blev slettet.

»Jeg sprang ud som 12-årig. Og i de sidste fem år har jeg måttet høre på folk sige, at jeg er for homoseksuel. Hvordan kan I vende det sådan på hovedet? Jeg har ikke forandret mig.

Når kvinder og minoriteter står sammen er vi ustoppelige, men når vi angriber hinanden, gør det meget mere skade, end hvis det kom fra en anden gruppe. Men hey, jeg er vild med udfordringer, jeg ville blot ønske, at kvinder og LGBT-samfundet støttede hinanden mere«.

Sponsoreret indhold
Solens sidste stråler fortjener en skål
Skål solen i sænk med Corona, der hjælper dig med at finde Københavns smukkeste solnedgangsspots.
Corona

Læs også: Scarlett Johansson forlader transrolle efter voldsom kritik

Læs også: Millie Bobby Brown sletter sin Twitter-konto efter homofobiske memes

Sponsoreret indhold
Til alle, der arbejder hårdt, længe og overalt
… eller som bare gerne vil have en tynd, let, kraftfuld og hamrende elegant computer. Læs mere om ASUS ZenBook S13 her.
ASUS